Ανοικτό άφησε, η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, το ενδεχόμενο συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ σε μια κυβέρνηση, χωρίς τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, υπό την προϋπόθεση ότι θα συμφωνήσει στο γενικό διαπραγματευτικό πλαίσιο.

Σε συζήτηση με δημοσιογράφους, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, η κ. Γεννηματά τόνισε ότι όλοι πρέπει «να βάλουν νερό στο κρασί τους», προκειμένου να μην υπονομευτεί «με το καλημέρα», η διαπραγματευτική προσπάθεια της νέας κυβέρνησης.

Αιτιολογώντας την παραπάνω θέση, η κ. Γεννηματά υπενθύμισε ότι ο κ. Βενιζέλος έχει μιλήσει για «διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης», διαφοροποιώντας την έννοια αυτή από το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας. Διευκρινίζοντας περαιτέρω, είπε ότι κάποιοι θα πρέπει να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης τους, ακόμα και εάν δεν συμμετέχουν στην κυβέρνηση.

Η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι η δήλωση του κ. Βενιζέλου ήταν ξεκάθαρη και επανάλαβε ότι η «ιδανική» λύση είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής συνευθύνης, όπως την περιέγραψε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ευθύνη όλων μας, κατά προτεραιότητα, είναι να μην οδηγηθούμε σε νέες εκλογές, να μην οδηγηθούμε σε διχασμό, αλλά να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική στήριξη της κυβέρνησης που θα σχηματιστεί, τόνισε η κ. Γεννηματά.
Από εκεί και πέρα, συμπλήρωσε, «έχουμε συναίσθηση της ευθύνης μας και δεν θα αφήσουμε να οδηγηθεί στο χάος, από το ΣΥΡΙΖΑ».