«Το πραγματικό δίλημμα είναι αντεπίθεση του λαϊκού κινήματος ή εξαθλίωση των κοινωνικών στρωμάτων», τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από τον Περισσό.

«Αυτόν τον κίνδυνο θέλει να αποτρέψει το ΚΚΕ», σημείωσε η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ και εξήγησε πως καμία κυβέρνηση δεν πρόκειται να σώσει το λαό από τα βάσανα μιας ελεγχόμενης ή μη ελεγχόμενης πτώχευσης.

«Νέα δανειακή σύμβαση με σκληρότερα μέτρα και ώθηση σε έξοδο από την Ευρωζώνη με υπαρκτό το ενδεχόμενο της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας», είναι τα ενδεχόμενα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η επόμενη κυβέρνηση, σημείωσε.

«Οι αποφάσεις παίρνονται στις Βρυξέλλες και επικυρώνονται στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.
Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται τον τελευταίο καιρό την πολιτική του Μπαράκ Ομπάμα και συμπλήρωσε πως μια ματιά στα αποτελέσματα της πολιτικής του αμερικανού προέδρου στις ΗΠΑ «αρκεί για να βγάλει κανείς συμπεράσματα».

Δήλωσε επίσης ότι το βασικό χαρακτηριστικό του προγράμματος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι η κινδυνολογία. «Εμείς αντιπαραθέτουμε καταγγελία του μνημονίου, πλήρη και σταθερή εργασία, αποκλειστικά δημόσια παιδεία, υγεία, πρόνοια», είπε.