Το τηλεφώνημα της γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την κατόπιν ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών από τον κ. Παναγιώτη Πικραμένο σχολίασε σε συνέντευξη του στο Σκάι Καλημέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι η κυρία Μέρκελ επιχείρησε να πουλήσει εκδούλευση στην Ελλάδα.

«Η κυρία Μέρκελ αισθάνεται δύσκολα τις τελευταίες μέρες ειδικά μετά τις 6 Μαΐου και ήθελε να “πουλήσει” στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας διευκόλυνση ότι θα μας δώσει χρήματα για την ανεργία κι από τα διαρθρωτικά ταμεία για να προχωρήσουμε σε επενδύσεις.

Αυτό είναι ένδειξη ότι αρχίζουν και ζορίζονται. Αυτό είναι ένδειξη ότι τώρα ξεκινά η πραγματική διαπραγμάτευση. Όχι μόνο δεν μας πήρε για να μας βγάλει από το ευρώ αλλά για να μας πουλήσει εκδούλευση κάτι το οποίο αποφασίζεται όχι στη Γερμανία αλλά προφανώς σε επίπεδο Βαν Ρομπάι και Μπαρόζο, ήρθε και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και το είπε και σε μένα και στους άλλους αρχηγούς ότι σε αυτήν τη σύνοδο κορυφής θα ψάξουν να βρουν τρόπους να χρυσώσουν το χάπι. Αυτό είναι μια ένδειξη ότι κάτι αρχίζει και κινείται» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.