Την επανασυσπείρωση του παραδοσιακού ΠΑΣΟΚ επιχείρησε σήμερα από την Πάτρα ο Ευαγγελος Βενιζέλος.

Στρεφόμενος μάλιστα προς τον Γ. Παπανδρέου που παρίστατο -και ο οποίος λίγο μετά ανέβηκε στην εξέδρα – ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε χαρακτηριστικά: «Ο αγώνας που δώσαμε με τον Γιώργο, οδήγησε στο πρωτοφανές ιστορικό αποτέλεσμα μείωσης του χρέους, χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.»

Την ίδια στιγμή πάντως ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε για μία ακόμα φορά ότι κανένα κόμμα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνο του αυτή την πρωτοφανή και βαθειά κρίση, και χαρακτήρισε «ανιστόρητο και επικίνδυνο» όποιον πιστεύει ότι θα τα καταφέρει μόνος του και ζητά στην αυτοδυναμία. «Όχι στην αποχή και τον εφησυχασμό» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που ζήτησε από τους ψηφοφόρους «που πίστεψαν στο κόμμα και διαψεύστηκαν από την κρίση» να συσπειρωθούν «σε αυτή την τεράστια εθνική προσπάθεια να κρατηθεί η χώρα όρθια».

Όπως αναμενόταν αναφέρθηκε και στο debate απευθύνοντας μάλιστα πρόσκληση στον Αντώνη Σαμαρά, «έστω και την ύστατη στιγμή» για μια τουλάχιστον απευθείας τηλεοπτική συζήτηση μεταξύ τους, επικρίνοντας την μέχρι τώρα στάση του ως «παλαιοκομματική».