Ως «επιβράβευση της ηθικής της αποστασίας» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης την συμμετοχή του Γ.Συμπιλίδη στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως υποστήριξε με δήλωσή του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ «η επιβράβευση της ηθικής της αποστασίας δεν μπορεί να είναι η ασφαλής ατραπός για να βγούμε από την κρίση.

Το κόμμα του κ. Συμπιλίδη ξύπνησε εφιαλτικές μνήμες». Ο κ. Καρατζαφέρης τέλος αναφέρθηκε στην «’έκρηξη’ της κ. Μαρριέτας Γιαννάκου» για το θέμα του κ. Συμπιλίδη, και είπε ότι την βρίσκει «απολύτως λογική».

Τέλος το γραφείο τύπου του ΛΑΟΣ διέψευσε δημοσιεύματα διαδικτυακών τόπων σύμφωνα με τα οποία έγινε συνάντηση του κ. Καρατζαφέρη με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τέως πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου τις ημέρες του Πάσχα, χαρακτηρίζοντας τα γραφόμενα «ανοησίες που δεν επιδέχονται σοβαρή διάψευση».

Το γραφείο τύπου του ΛΑΟΣ κάνει λόγο για «κιτρινισμό που απειλεί το διαδίκτυο» και αναφέρει ότι τις ημέρες του Πάσχα ο κ. Καρατζαφέρης βρίσκονταν με την οικογένειά του στην Αγ. Μαρίνα Κορωπίου.