Στη χώρα του άπληστου Βασιλιά Αρπατίλαου απαγορεύονται…οι Κυριακές, τα πάρτυ γενεθλίων, οι παιδικές χαρές, μέχρι και ο λόξυγγας! Όλοι δουλεύουν νύχτα-μέρα για να γεμίζει με διαμάντια το θησαυροφυλάκιό του Βασιλιά.

Ο καταχθόνιος σύμβουλός του, Σαυρίλιος Βρισελιέ, σχεδιάζει να καταργήσει ακόμη και τα όνειρα με την καινούργια του εφεύρεση, τα «εφιαλτικά μαξιλάρια», για να δουλεύουν όλοι περισσότερο, χωρίς γκρίνιες και παράπονα. Όμως σε αυτή την απόπειρα θα βρει απέναντί του την αντίσταση των παιδιών, που με τη βοήθεια του δασκάλου τους θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν το τρομερό σχέδιο.

Τα παραπάνω δεν αποτελούν παρά την υπόθεση του έργου του Ευγένιου Τριβιζά, «Τα μαγικά μαξιλάρια». Ο αγαπημένος συγγραφέας μικρών και μεγάλων, συνεργάστηκε το χειμώνα για πρώτη φορά με το Εθνικό Θέατρο, διασκευάζοντας ο ίδιος, τη θεατρική εκδοχή του πολυβραβευμένου μυθιστορήματός του ενώ ο Γιάννης Κακλέας ανέλαβε τη σκηνοθεσία με αποτέλεσμα μια φαντασμαγορική παράσταση.

Παίζουν: Προκόπης Αγαθοκλέους, Αλέξανδρος Βαμβούκος, Δανάη Κατσαμένη, Σοφοκλής Κωστούλας, Δάφνη Μαρκάκη, Δάκης Μαυρουδής, Γιώργος Οικονόμου, Κωνσταντίνος Παπαβασιλείου, Αλέξανδρος Παρίσης, Γιάννης Ράμος, Βαγγέλης Ρωμνιός, Ελένη Σιδερά, Γιάννης Τσεμπερλίδης, Γιωργής Τσουρής, Δήμητρα Χαραλάμπους, Κώστας Χρυσαφίδης, Λίζα Ψαλτάκου

Ακολουθεί αναλυτικά η περιοδεία:
 
7 Ιουλίου Αττικό Άλσος
30 Ιουλίου Πειραιάς, Βεάκειο
 
7 Αυγούστου Νέα Μάκρη, Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο Δήμου Νέας Μάκρης
25 Αυγούστου Άργος, Αρχαίο Θέατρο Άργους
27 Αυγούστου Κόρινθος, Θέατρο Εξαμιλιών «Μίκης Θεοδωράκης»
 
1 Σεπτεμβρίου Ηλιούπολη, Δημοτικό Θέατρο του Άλσους «Δημήτρης Κιντής»
10 Σεπτεμβρίου Νίκαια, Κηποθέατρο
13 Σεπτεμβρίου Γαλάτσι, Άλσος Βεϊκου
15 Σεπτεμβρίου Παπάγου, Δημοτικό Θέατρο Παπάγου
18 Σεπτεμβρίου Βύρωνας, Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη»
22 Σεπτεμβρίου Αιγάλεω, Θέατρο «Αλέξης Μινωτής»