Σε διάφορες πόλεις της ελληνικής επικράτειας απλώνεται η 21η Διεθνής Φωτογραφική Συνάντηση του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Επτά ελληνικές πόλεις, η Καστοριά, η Χίος, η Κέρκυρα, ο Πάνορμος Ρεθύμνου, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και οι Σέρρες θα φιλοξενήσουν εκθέσεις της διοργάνωσης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού από τον Ιούλιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο.

Σε τρεις ακόμα πόλεις της Ελλάδας, τη Λάρισα, την Ξάνθη και τη Βέροια, εκθέσεις της διοργάνωσης παρουσιάστηκαν στην πρώτη φάση της PhotoBiennale, τον Απρίλιο και τον Μάιο 2010.

Η PhotoBiennale 2010 ταξιδεύει σε διάφορες πόλεις του ελληνικού χάρτη, υπογραμμίζοντας τον εθνικό ρόλο του Μουσείου Φωτογραφίας και εντάσσοντας στον σχεδιασμό της τις πόλεις που αποτελούν τουριστικούς πόλους έλξης και θέλησαν να φιλοξενήσουν φωτογραφικές εκθέσεις.

Πιο συγκεκριμένα, στον χώρο της Πολιτιστικής Εταιρείας αλλά και στο Δημαρχείο της Καστοριάς θα παρουσιαστούν δύο εκθέσεις με τίτλο «Μια Χαραυγή στη Δύση της» του Αλέξανδρου Βρεττάκου και «The American Resting Place» του Reid Yalom, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ενώ στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Χίο, ταξιδεύει μετά τη Θεσσαλονίκη, ο φωτογράφος Στρατής Βογιατζής και η έκθεση του με τίτλο «Εσωτερικός κόσμος–Χίος». Τα έργα του καλλιτέχνη φιλοξενούνται στον πολυχώρο Citrus memories στον Κάμπο της Χίου από τις 17 Ιουλίου μέχρι τις 17 Αυγούστου.

Στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η Πινακοθήκη Δήμου Κερκυραίων φιλοξενεί τις φωτογραφίες του Έκτορα Δημησιάνου με τοπία της Πάρνηθας μετά τη μεγάλη πυρκαγιά του 2007, από τις 4 μέχρι τις 30 Αυγούστου.

Στην Κρήτη, η PhotoBiennale 2010 ταξιδεύει στο Ρέθυμνο και το Ηράκλειο. Στον παραθαλάσσιο Πάνορμο Ρεθύμνου φτάνουν τέσσερις εκθέσεις που φιλοξενούνται στον Χαρουπόμυλο. Πρόκειται για την «Άχρονη Χώρα» του Αχιλλέα Τηλέγραφου, τα «38 δευτερόλεπτα» του Παναγιώτη Τομαρά, την «Les Passeurs» του Marin Hock και την «Slices of life» του Martijn Peters που ξεκινούν στις 13 Αυγούστου και ολοκληρώνονται στις 10 Σεπτεμβρίου.

Το Ρέθυμνο φιλοξενεί ακόμα, στο νέο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης την έκθεση «Land Ends» του Παύλου Φυσάκη από 6 Σεπτεμβρίου μέχρι 30 Οκτωβρίου.

Στο Ηράκλειο Κρήτης, στην πύλη Παντοκράτορα παρουσιάζονται οι εκθέσεις «WBoxes» του Χριστόφορου Δουλγέρη, «Cemetery: After Death Shape» του Χαράλαμπου Πολιτάκη, «Μανάμα» του Γιάννη Χατζηασλάνη, «The space between us» της Sarah Van Marcke, «Unsettled» της Isabelle Pateer και «The Birdman» της Jacquie Maria Wessels από 1η μέχρι 30 Σεπτεμβρίου.

Όσο για την περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας, οι Σέρρες ανέλαβαν να παρουσιάσουν τα «Καπνομάγαζα» του Καμίλο Νόλλα με φωτογραφίες από παλιές αποθήκες καπνού στο Αγρίνιο, το Βόλο, την Καβάλα, τη Δράμα και την Ξάνθη. Για τη συγκεκριμένη έκθεση δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα ο χώρος και η ημερομηνία.
Πηγή: nafteboriki.gr