Τα παιδιά επεξεργάζονται  με τα χέρια τους διάφορα λαχανικά. Τα αγγίζουν, τα μυρίζουν, τα εξερευνούν και έτσι τα γνωρίζουν. Συζητούν για τη χρησιμότητά τους και νιώθουν τη διαφορετική τους υφή. Στη συγκεκριμένη δραστηριότητα, όπου τα παιδιά κάνουν στάμπες, τα λαχανικά λειτουργούν σαν γέφυρα και «μέσον» για να πλάσουν και να εκφράσουν τον κόσμο, να δημιουργήσουν τα δικά τους μηνύματα γι’ αυτόν και να καταγράψουν τα συναισθήματά τους.

Τι πρόγραμμα «Χρώματα και στάμπες» υλοποιείται την ΠΑρασκευή και το Σάββατο και απευθύνεται σε παιδιά 3 -6 ετών
Οι ώρες διεξαγωγής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι:
11.00 – 11.45, 12.00 – 12.45, 13.00 – 13.45, 14.00 – 14.45

H οικονομική συμμετοχή είναι 7 ευρώ για κάθε παιδί.

Τα μεγαλύτερα παιδιά, από 8 έως 12 ετών, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα «Η γλώσσα του ρομπότ»  (το Σάββατο) και «Μια μπουλντόζα στο Μουσείο» (την Κυριακή).

«Η γλώσσα του ρομπότ»
Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με ένα λογισμικό πρόγραμμα, να πειραματιστούν με κινητήρες, αισθητήρες και να γίνουν ρομποτομεταφραστές, μεταφράζοντας τη γλώσσα των ανθρώπων σε γλώσσα του ρομπότ.

«Μια μπουλντόζα στο Μουσείο»
Με ποιο τρόπο φορτώνει και ξεφορτώνει μια μπουλντόζα; Ποια μορφή ενέργειας μετατρέπεται σε ηλεκτρική και την κινεί; Τα παιδιά εφαρμόζουν τα αποτελέσματα των ερευνών τους και κινούν τη μπουλντόζα αλλά και το βραχίονά της.

Οι ώρες διεξαγωγής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι 12:00 – 13:30.
H οικονομική συμμετοχή είναι 10 ευρώ για κάθε παιδί.