Έχουμε συνηθίσει φέτος τις αλλαγές κάθε λίγο και λιγάκι στους κανονισμούς των MotoGP, καθώς η Dorna παλεύει να δημιουργήσει μια νέα πραγματικότητα, πιο προσιτή οικονομικά για τις ομάδες, αλλά και πιο ελκυστική για νέους επενδυτές.

Τώρα φαίνεται πως ετοιμάζει σημαντικές αλλαγές στις τοποθεσίες των χειμερινών δοκιμών, των λεγόμενων IRTA Test. Η Dorna θέλει να μεταφέρει το παραδοσιακό Test μετά τον τελικό αγώνα της σεζόν από τν Βαλένθια στην πίστα της Aragοn ή της Jerez.

Όμως οι ομάδες αντέδρασαν και μάλιστα απαίτησαν δικές τους αλλαγές που θα ισχύσουν για φέτος. Ύστερα, από του χρόνου, δήλωσαν πρόθυμες να μπουν σε νέες συζητήσεις.

Μετά την πίεση της IRTA λοιπόν, για φέτος το τριήμερο Test παραμένει στη Βαλένθια. Μόνον που θα αφορά αποκλειστικά τις ομάδες ΜotoGP. Δηλαδή μόνο η μεγάλη κατηγορία θα παρελάσει εκεί τη Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη μετά τον αγώνα της Κυριακή, 11ης Νοεμβρίου.

Ως τώρα τη Δευτέρα δοκίμαζαν οι ομάδες Moto2 και Moto3 που όμως εφέτος θα μετακομίσουν πιθανότατα στη Jerez. Μάλιστα τα Test των μικρότερων κατηγοριών θα γίνουν λίγες ημέρες αργότερα, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Οι άλλες επίσημες δοκιμές του χειμώνα, δηλαδή τα δύο τριήμερα του Φεβρουαρίου παραμένουν στη Σεπάνγκ της Μαλαισίας. Το επόμενο προβλεπόμενο τριήμερο, που φέτος διεξήχθη στη Jerez, θα μετακομίσει, διότι ο Μάρτης εκεί είναι πολύ κρύος και βροχερός, δημιουργώντας αφιλόξενες συνθήκες.

«Οπότε η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από το Κατάρ, το Τέξας ή την Αυστραλία», ανέφερε ο γενικός γραμματέας της IRTA, Mike Trimby.