Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Red Bull X-Fighters 2013 μεταφέρεται από το Ντουμπάι στο Glen Helen των Η.Π.Α. για τον τρίτο από τους έξι αγώνες της σεζόν.

Την ώρα που οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας Dany Torres, Thomas Pages και Levi Sherwood θα μάχονται για την κορυφή, ο τοπικός ήρωας Todd Potter γνωστός και ως «βασιλιάς των λόφων», θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Ο Ισπανός Dany Torres πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας μετά την θριαμβευτική του εμφάνιση στο δεύτερο σταθμό για τη σεζόν του 2013, στο Ντουμπάι, όμως ακριβώς από πίσω του καραδοκεί ο Tom Pages.

Ο Γάλλος rider μαζί με τον περσινό πρωταθλητή fmx, Levi Sherwood, συμπληρώνουν την τριπλέτα της αφρόκρεμας των αναβατών που θα δώσει την μάχη στην αχανή χωμάτινη πίστα του Glen Helen στην Καλιφόρνια. Εκεί αύριο, Σάββατο 11 Μαΐου στις 23:45 ώρα Ελλάδος, το θερμό κοινό, θα απολαύσει άλματα και tricks μέχρι και 30 μέτρα μήκος και 15 μέτρα ύψος.

Το μεγάλο στοίχημα είναι κατά πόσο ο Torres και ο Sherwood θα καταφέρουν να προσφέρουν το θέαμα που όλοι περιμένουν, μια και την περσινή χρονιά ήταν σχεδόν αδύνατο να δαμάσουν την μεγαλόπρεπη πίστα του Glen Helen με το χαρακτηριστικό step-up jump.

Τόσο ο Sherwood όσο και ο Torres προτιμούν τις οριοθετημένες πίστες σταδίων. Ο Pages, από την άλλη, δεν έχει προτιμήσεις, αλλά, ανεβάζοντας την αυλαία της φετινής σεζόν με την επικράτησή του στην Πόλη του Μεξικό, φαίνεται πως είναι ασταμάτητος χάρη στα εντυπωσιακά του tricks, «Flair», «Volt» και «Special Flip».

Φέτος μάλιστα η πρόκληση ανεβαίνει, καθώς η πίστα του Glen Helen θα είναι πιο μεγάλη, με ακόμα περισσότερα άλματα, διάφορα στοιχεία και δράση. Πιο συγκεκριμένα, το step-up θα αναπτυχθεί σε δύο επίπεδα.

Τα περισσότερα uphill και downhill θα έχουν ως αποτέλεσμα το μεγαλύτερο transfer στην ιστορία του freestyle motocross. Το Glen Helen φιλοξενεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αγώνα του κορυφαίου Red Bull X-Fighters και αυτή τη φορά η λίστα των διαγωνιζόμενων αναβατών είναι η εξής: Dany Torres (ΙΣΠ), Levi Sherwood (ΝΖΛ), Thomas Pages (ΓΑΛ), Nate Adams (Η.Π.Α.), Javier Villegas (ΧΙΛ), Todd Potter (Η.Π.Α.), Josh Sheehan (ΑΥΣ), Rob Adelberg (ΑΥΣ), Taka Higashino (ΙΑΠ), Wes Agee (Η.Π.Α.), Adam Jones (Η.Π.Α.), David Rinaldo (ΓΑΛ).

Η συνολική κατάταξη των του Red Bull X-Fighters 2013 World Tour 2013 μετά και τον δεύτερο αγώνα στο Ντουμπάι έχει ως εξής:

1. Torres 180(ΙΣΠ)
2. Pages 165 (ΓΑΛ)
3. Sherwood 145 (ΝΖΛ)
4. Adelberg 110 (ΑΥΣ)
5. Josh Sheehan 65 (ΑΥΣ)
6. Melero 60 (ΙΣΠ)
7. Rinaldo 45 (ΓΑΛ)
8. Todd Potter 40 (ΗΠΑ)
9. Podmol 35 (ΤΣΕΧ)
10. Rebeaud 30 (ΣΟΥΗ)
11. Truman Carroll 25 (ΑΥΣ)
12. Erick Ruiz 20 (ΜΕΞ)
13. Martin Koren 15 (ΤΣΕΧ)
14. Daisuke Suzuki 15 (ΙΑΠ)
15. Alex Cervantes 10 (ΜΕΞ)