Ο Μαλαίσιος αναβάτης Hafizh Syahrin που φέτος αντικατέστησε άρον-άρον τον Jonas Folger στην Tech3 υπέγραψε για άλλη μια χρονιά με τη γαλλική ομάδα. Αυτό σημαίνει πως του χρόνου θα οδηγεί ένα εργοστασιακό KTM δίπλα στον Πορτογάλο Miguel Oliveira που μόλις νίκησε στο Mugello (Moto2) και του χρόνου ανεβαίνει στα MotoGP.

Η ως τώρα απόδοση του 24χρονου Μαλαίσιου που τρέχει με το νούμερο «55» είναι ως φαίνεται επαρκής για να του εξασφαλίσει παράταση του μονοετούς συμβολαίου από τον Hervė Poncharal (Ερβέ Πονσαράλ), ιδιοκτήτη της Tech3.

Αυτό και η υποστήριξη του ισχυρού Μαλαισιανού λόμπι των MotoGP -άρα και της Dorna που οσμίζεται τα χορηγικά πετροδολάρια της Petronas.

Για τον Syahrin αυτή είναι η ευκαιρία της ζωής του: «Μου είναι δύσκολο ακόμη και να το πω, πόσο μάλλον να το πιστέψω. Πρώτα από όλα θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Hervė που με πίστεψε, μού έδωσε την ευκαιρία να παραμείνω στην οικογένεια της Tech3 και να γνωρίσω την οικογένεια της ΚΤΜ».

Hafizh-Syahrin-in-Tech3-2019-2

«Πρέπει επίσης να ευχαριστήσω τον ατζέντη μου Dato’ Razlan, ο οποίος με βοήθησε να εκπληρώσω το όνειρο της οδήγησης στα MotoGP. Και στην ΚΤΜ για το ότι με εμπιστεύτηκαν».

«Θα εργαστώ σκληρά το 2019 και θα είμαι καλύτερα προετοιμασμένος από φέτος που βρέθηκα προ εκπλήξεως (εννοεί την απρόσμενη πρόσκληση να οδηγήσει στην Tech3 αντί του Folger). Είμαι πανευτυχής με την ευκαιρία, είμαι σχεδόν έτοιμος να βάλω τα κλάματα. Ευχαριστώ όλους και ιδιαίτερα τον Herve και τον Dato’ Razlan που πίστευε πάντα στις δυνατότητές μου».

Φαίνεται πως τα αισθήματα είναι αμοιβαία, αφού στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Pit Beirer, Motorsport Director της ΚΤΜ: «Χαιρόμαστε που ο Hafizh Syahrin επέκτεινε το συμβόλαιό του με την Tech3. Μετά την απρόσμενη μετακίνησή του στα MotoGP διαγράφει ήδη μια πολύ ικανοποιητική πορεία και είναι επικεφαλής της κατηγορία “Rookie of the Year”».

«Επιπλέον απέδειξε πως είναι ένας πολύ επαγγελματικός αλλά και φιλικός νέος αθλητής. Δίπλα στον Miguel Oliveira συμπληρώνει το line-up της νεανικής ομάδας Τech3 KTM MotoGP για το 2019. Θέλω και εγώ να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ατζέντη του Hafizh, τον Razlan Razali, για την εμπιστοσύνη του στη νέα και αδοκίμαστη δομή της Ομάδας Tech3 KTM. Προσβλέπουμε σε κάθε μελλοντική συνεργασία μαζί του.

Πράγματι, μετά τον αγώνα στο Mugello ο Syahrin προηγείται στην κατηγορία των Rookie, των νέων δηλαδή αναβατών, ισοβαθμώντας με τον Franco Morbidelli του Marc VDS Racing Team.

231041_KTM-RC16-Box-Le-Mans-2018

Όπως βεβαιώνει και ο Poncharal, ο νεαρός θα έχει το 2019 στη διάθεσή του μια πλήρως εργοστασιακή KTM RC16.

«Από την πρώτη στιγμή της συνεργασίας μας ήθελα να προσφέρω στον Hafizh και μια δεύτερη χρονιά, επειδή η πρώτη είναι μόνον για να μάθει κανείς τα χούγια των MotoGP, ενώ στη δεύτερη μπορεί ο αναβάτης να αποδείξει την αξία του. Φυσικά η μετακίνησή μας στην ΚΤΜ, όπου έχουμε εξασφαλίσει πως και οι τέσσερις μοτοσυκλέτες του εργοστασίου θα διαθέτουν το πιο σύγχρονο επίπεδο εξέλιξης, αποτελεί φοβερή ευκαιρία ανάδειξης για τον Hafizh».

«Θα οδηγεί την ίδια μοτοσυκλέτα με τους Miguel Oliveira, Johann Zarco και Pol Espargaro. Η πρόκληση είναι μεγάλη. Είμαι περήφανος που στέκομαι δίπλα στον Hafizh, πάντα με την υποστήριξη του Razlan. Νομίζω πως έχουμε τον καλύτερο αναβάτη που θα μπορούσαμε για το 2019 και είμαι πεπεισμένος πως οι Miguel Oliveira και Hafizh Syahrin θα είναι ένα πανίσχυρο ζευγάρι νέων, ταλαντούχων και φιλόδοξων αναβατών».