Με τα πύρινα μέτωπα να συνεχίζουν να καίνε για 5η μέρα, οι επιστήμονες ανησυχούν για το αποτύπωμα που θα αφήσει πίσω του το εκρηκτικό κοκτέιλ καύσωνα και πυρκαγιών. Στο χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ένα σχόλιο που ακούστηκε από τη Ράνια Τζίμα έκανε το όνομά της να τρεντάρει στο twitter.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν δώσει το λόγο στον καλεσμένο της, Ευθύμη Λέκκα, η παρουσιάστρια ανέφερε: «Δυστυχώς η εικόνα για άλλη μια φορά στη χώρα είναι το λιγότερο αποκαρδιωτική. Βλέπουμε την ίδια απόγνωση, ξανά και ξανά, στα μάτια των πολιτών. Ακούμε ξανά και ξανά πλέον τη μόνιμη, επωδό “πάνω απ’ όλα η ανθρώπινη ζωή”, η αξία της οποίας προφανώς δεν αποτιμάται. Αναρωτιέμαι όμως: Σε αυτή τη χώρα είμαστε καταδικασμένοι κάθε καλοκαίρι να βλέπουμε 50-60-100 σπίτια να καίγονται;».

Από τη φράση της Ράνιας Τζίμα: «Ακούμε ξανά και ξανά πλέον τη μόνιμη, επωδό “πάνω απ’ όλα η ανθρώπινη ζωή”, η αξία της οποίας προφανώς δεν αποτιμάται», χρήστες του twitter κράτησαν το πρώτο σκέλος και προχώρησαν σε κριτική στο πρόσωπο της δημοσιογράφου.

Θύμωσε με τη Ράνια Τζίμα ο Οικονόμου

Το πρωί της Παρασκευής (21/07) ο δημοσιογράφος Δημήτρης Οικονόμου στον «αέρα» του ΣΚΑΪ σχολίασε τη φράση της Ράνιας Τζίμα χωρίς να αναφέρει το όνομά της αλλά φωτογραφίζοντας την.

«Ακούω κάτι εκφράσεις του τύπου, φθάνει πια με αυτό το πρώτα οι άνθρωποι. Δηλαδή δεν ισχύει; Δεν θέλουμε να σωθούν οι ανθρώπινες ζωές; Αυτό να πάτε να το πείτε…μεθαύριο έχουμε τη μαύρη επέτειο του Ματιού. Εκεί χάθηκαν πατεράδες, μανάδες, αδελφές, μωρά παιδιά. Μωρά παιδιά… Τα θυμόσαστε τα μωρά παιδιά; Γιατί τότε έκλαιγε πολύς κόσμος και έκλαιγαν και αυτοί οι δήθεν δημοσιογράφοι που σήμερα φωνάζουν.

Ελεος λένε τώρα με αυτό το κλισέ. Δεν είναι κλισέ. Είναι άνθρωποι αυτοί εκεί πέρα στις φωτιές και αυτοί πρέπει να σωθούν. Καθόλου κλισέ δεν είναι. Όλα τα υπόλοιπα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μπορούμε να τα φτιάξουμε, όταν χαθεί όμως ο άνθρωπος τελείωσε. Και ειδικά όταν χαθούν μωρά παιδιά. Γι΄αυτό καλό είναι να προσέχουμε μερικοί. Και να αφήσουμε τον χαβαλέ».

Στην συνέχεια ακολούθησε το σχόλιο του Ακη Παυλόπουλου ο οποίος σημείωσε πως η «κουλτούρα» με τις εκκενώσεις είναι αποτέλεσμα των μαθημάτων που πήρε η πολιτεία από την τραγωδία στο Μάτι. Για να ακολουθήσει ακόμα ένα σκληρό σχόλιο από τον Δημήτρη Οικονόμου: «Αυτή η ιερή αγανάκτηση ορισμένων συναδέλφων καλό είναι να κοπεί. Να κοπεί με μαχαίρι. Η να την κόψουν κάποιοι άλλοι αν δεν μπορούν να την κόψουν μόνοι τους».