Μια αναφορά στη λέξη «πατριωτισμός» που έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος εκπροσωπούσε τον ΣΥΡΙΖΑ στο πλατό της πολιτικής εκπομπής του Star Channel προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Γιάννη Λοβέρδου ο οποίος εκπροσωπούσε τη Νέα Δημοκρατία.

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει μια ευκαιρία να πείσει τη χώρα, με τη μεγάλη νίκη που πέτυχε, να βάλει την γραμμή στην άμμο και να πει όχι σε αυτά τα σιγανά μηνύματα προς τον ρατσισμό, όχι στον πατριωτισμό και όλη αυτή τη συζήτηση και να δώσει τα δικαιώματα στον κόσμο» ξεκίνησε να λέει ο κ. Κασσελάκης και αυτό προκάλεσε την αντίδραση του συνομιλητή του.

«Είσαστε εναντίον του πατριωτισμού; Έλα, να το ακούσουμε και αυτό! Όχι, εμείς είμαστε πατριώτες κύριε μου. Λυπάμαι, εμείς είμαστε πατριώτες και πιστεύουμε στην ορθόδοξη εκκλησία. Τι να κάνουμε;» αποκρίθηκε αμέσως, εμφανώς εκνευρισμένος, ο Γιάννης Λοβέρδος.

«Μισό λεπτό, όλοι είμαστε πατριώτες. Εννοούσα την Ελληνική Λύση και την ακροδεξιά. Να πει δηλαδή ότι είναι άνθρωπος ο οποίος είναι με την Ευρώπη στα δικαιώματα του κόσμου. Να το πει και να το κάνει θεσμικά αυτό το πράγμα» εξήγησε στη συνέχεια ο Στέφανος Κασσελάκης.