Την Κυριακή (21/5) ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε από τον Ρώσο Ντανίλ Μεντβέντεφ με 2-0 σετ στον ημιτελικό του Masters της Ρώμης, σε έναν αγώνα που διακόπηκε δύο φορές λόγω βροχής και σημαδεύτηκε από τη λεκτική αντιπαράθεση του Έλληνα τενίστα με τη μαμά του. Η μητέρα του Γιούλια του έδινε οδηγίες στα ρώσικα, κάτι που έβγαλε εκτός εαυτού τον Έλληνα τενίστα με αποτέλεσμα να της συμπεριφερθεί άσχημα «μα@@@σμένη είσαι τελείως;» και να την διώχνει από το γήπεδο. Στο Twitter οι χρήστες ξεσπάθωσαν εναντίον του «Το μεγαλύτερο αντιπαράδειγμα αθλητή», δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που εκρήγνυται, έχει επιτεθεί λεκτικά και στον πατέρα του και όχι μόνο μία φορά, ο τελευταίος τοποθετήθηκε για την απρεπή συμπεριφορά του «Ήταν ένα ατυχές συμβάν, δεν έγινε κάτι» και χθες Παρασκευή (26/5) ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε δήλωση μετανοίας λέγοντας ότι ντρέπεται που μίλησε έτσι στη μητέρα του.

Στο δεύτερο επεισόδιο του Mitsi Var ο Γιώργος Μητσικώστας μιμούμενος τον Έλληνα αθλητή… αναβίωσε με τον δικό του χιουμοριστικό τρόπο το προαναφερθέν συμβάν, με τον Σωτήρη Καλυβάτση στον ρόλο της μητέρας του Έλληνα τενίστα και το σκετς να καταλήγει με την «ψεύτικη» κυρία Γιούλια να μπαίνει στο κορτ για να ταΐσει τον γιο της.

Πριν την προβολή του βίντεο ο Γιώργος Μητσικώστας τόνισε πως «πάντως για να τον δικαιολογήσουμε λίγο, είναι η αδρεναλίνη τόσο έντονη του αθλητή, ο οποίος μπορεί να βρίσει και να μην καταλάβει τι γίνεται εκεί».

Ο Τσιτσιπάς φέρεται να λέει φωναχτά στον εαυτό του χτυπώντας την ρακέτα κάτω «Δεν παίζεις με ποιότητα, δεν παίζεις με ποιότητα», με την… μητέρα του στις εξέδρες να… παραμιλάει «η ποιότητα σε μάρανε που έτσι όπως παίζεις σήμερα θα σε κέρδιζε και ο ντολμάς ο Χατζηνικολάου».

«Τι είπες ρε μάνα;» της απευθύνεται ο Μητσικώστας-Στέφανος. «Αχ, αγόρι μου λέω τι παιχταράς είσαι πασάκα μου. Ούτε ο Ναδάλ δεν σε κερδίζει σήμερα».

«Μα χάνουμε με 2 ρε μάνα»

«Α, κοτζάμ Μεντβέντεφ. Τι να πει και ο Τσίπρας που έχασε με 20 από τον Κούλη;»

«Συγκεντρώσου» λέει στην συνέχεια στον εαυτό του ο Μητσικώστας-Στέφανος και χτυπάει την ρακέτα κάτω.

«Κοίτα χαΐρια ο μπεζεβέγκης. 2.500 χιλιάδες ρακέτα θα τη σπάσει έτσι όπως την χτυπάει ο βοϊδοκέφαλος. Έχεις να φας αγκινάρα γιαχνί από αύριο ρε κατσικανιάρη που θα πεις τον Δεσπότη Παναγιώτη» λέει ο Καλυβάτσης που «μιμείται» τη μητέρα του στον εαυτό της και στη συνέχεια φωναχτά προς τον γιο της, ο οποίος την ρωτάει τι λέει και της ζητάει να σταματήσει: «Θα σου κάνει κατσικάκι φρικασέ η μανούλα μόλις ξεπετάξεις τον Ρώσο τον χλεμπονιάρη».

Ο Στέφανος-Μητσικώστας αρχίζει να εκνευρίζεται και να φωνάζει.

«Εντάξει γιόκα μου θα κάτσω εδώ σε μια γωνίτσα σταυροπόδι και δεν θα μιλάω, δεν θα λαλάω, σαν την Μάγδα Τσέγκου δίπλα στον Αυτιά θα είμαι».

Ο «ψεύτικος» Στέφανος συνεχίζει να της φωνάζει, δείχνει νευριασμένος με τα ρώσικα που μιλάει. «Μανάρι μου στη Μαρούσκα μίλαγα να μην χαρώ να δω τον Κοκλώνη στη Γιουροβίζιον αν σου λέω ψέματα».

«Που είναι ο μπαμπάς να σε μαζέψει;» της λέει στη συνέχεια και αρχίζει και τα… γαλλικά.

«Έχω να τον δω τρεις μήνες, λογικά δεν θα έχει επιστρέψει από την στέπα που τον έστειλες μετά την ήττα από τον Τζόκοβιτς».

Ο «εικονικός» Τσιτσιπάς ζητάει από τον διαιτητή να παρέμβει και με τα πολλά η κύρια Γιούλια για να πάρει εκδίκηση και να του… βουλώσει το στόμα κατεβαίνει στο κορτ και τον ταΐζει μπάμιες.