Στο χθεσινό επεισόδιο της σειράς του Mega «Η γη της ελιάς» είδαμε πως: Ο Αλέξης σε κατάσταση σοκ, τηλεφωνεί στη μητέρα του και την ενημερώνει για τον φόνο της Μυρτάλης. Η Μαργαρίτα γεμίζει με ενοχές γιατί θεωρεί πως άργησε να βγάλει την άδεια εγκλεισμού του στο ψυχιατρείο. Σύντομα, όμως, έρχονται και τα χειρότερα. Ο Αλέξης ομολογεί στον Κουράκο όλους τους φόνους που έχει διαπράξει. Η Μαργαρίτα, στο άκουσμα ότι ο γιος της είναι κατά συρροή δολοφόνος, καταρρέει. Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση βρίσκονται και η Μαρίνα με την Ιουλία.

Η Μαρίνα κατηγορεί τον εαυτό της, γιατί ήξερε όσα είχε κάνει ο Αλέξης στη Μυρτάλη και δεν την πίεσε να τον χωρίσει. Η Ιουλία νιώθει άσχημα που απομακρύνθηκε από κοντά της, ενώ ουσιαστικά την είχε σαν κόρη της. Το χωριό έχει παγώσει από τα νέα. Ο Λυκούργος ξεκαθαρίζει στη Χάιδω πως θα αρνηθεί να αναλάβει την υπεράσπιση του Αλέξη, σε περίπτωση που του το ζητήσει η Μαργαρίτα.

Ο Στάθης δίνει τόπο στην οργή και τηλεφωνεί στην Ιουλία για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του, ενώ παράλληλα ενημερώνει τον Στέφανο για τον θάνατο της Μυρτάλης.

Η συνέχεια της σειράς θα γραφτεί απόψε στις 21:00 στο Mega όπου θα δούμε πως: Ο Στέφανος επιστρέφει για λίγες ημέρες στην Αρεόπολη, θέλοντας να παραστεί στην κηδεία της Μυρτάλης. Η Μαργαρίτα βρίσκεται στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού. Η Ισμήνη μαθαίνει για τον χωρισμό του Χρήστου κι επιμένει να τον φιλοξενήσει στο σπίτι της. Ο Αλέξης οδηγείται στον ανακριτή και τον εισαγγελέα προκειμένου να απολογηθεί για τα αποτρόπαια εγκλήματα που διέπραξε. Η Μαρίνα αποκαλύπτει σε όλους ότι πριν από ένα χρόνο ο Αλέξης είχε απαγάγει τη Μυρτάλη και η Μαργαρίτα της είχε ζητήσει να το κρατήσει κρυφό. Αργότερα, η Ιουλία πηγαίνει έξαλλη στο σπίτι της Μαργαρίτας και της ζητάει τον λόγο γι’ αυτή τη συγκάλυψη. Ο Ορέστης γνωρίζει τη Δήμητρα στο καφενείο. Η Μαρίνα συγκινείται όταν ο Ισίδωρος της χαρίζει το οικογενειακό δαχτυλίδι της Μυρτάλης.