H Κωνσταντίνα Μιχαήλ βρέθηκε την Τετάρτη (4/1) καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν». Μάλιστα είχε ξεχάσει το φερμουάρ της ανοιχτό (πράγμα που δεν φαινόταν γιατί ήταν καθιστή) και το ομολόγησε λέγοντας ότι της έχει ξανασυμβεί στο θέατρο στην παράσταση που παίζει και ο κόσμος το είχε θεωρήσει μέρος του σεναρίου.

Ειδικότερα, η Κωνσταντίνα Μιχαήλ εξήγησε πως «λοιπόν, κοίτα τι μου συνέβη τώρα! Θα το πω γιατί και στην παράσταση, κάποια στιγμή, στο Σεσουάρ για Δολοφόνους… ανέβασα το φερμουάρ μου. Ευτυχώς που τώρα, κυρίες μου και κύριοι μου, είμαι καθιστή. Στο Σεσουάρ όμως κάποια στιγμή βγαίνω και κάνουν ερωτήσεις για να μάθουν τον δολοφόνο. Η κυρία Χατζηπατέρα, πολύ μεγάλη αριστοκράτισσα και πολύ ωραία κυρία, κάνει κάτι ενοχοποιητικά τα οποία περιορίζονται στα εξής πέντε. Ο κόσμος, όμως, που δεν ξέρει αυτά που έχουμε μάθει εμείς αυτοσχεδιαστικά να απαντάμε όταν μας ρωτάνε, βλέπει ότι θέλει εκείνος» είπε και συνέχισε την εξιστόρηση:

«Πως γίνεται λοιπόν μια μέρα, βγήκα άρον άρον και θα σας γελάσω και δεν το θέλω, λέει κάποιος “γιατί η κυρία Χατζηπατέρα έχει το φερμουάρ της ανοιχτό;”. Βγήκα με το φερμουάρ ανοιχτό. Εντάξει, είναι για το στιλ είπα… Τι να πω; Τι να πω; Μου ήρθε και απότομο. Εκεί είναι βέβαια η μαγκιά του Δημήτρη Μακαλιά, ο οποίος είτε μαζεύει είτε απλώνει είτε το πάει παρακάτω» πρόσθεσε, με χαμόγελο, η Κωνσταντίνα Μιχαήλ στο πλατό της εκπομπής «Πρωίαν σε είδον» στην ΕΡΤ.

Η ηθοποιός αναφέρθηκε στην απόφασή της να μην κάνει παιδιά, κάτι για το οποίο αισθάνεται ότι πρέπει συνεχώς να απολογείται.

«Δεν έχω την αγωνία πια που είχα μικρότερη να αποδείξω τι είμαι. Πρέπει να αποδεσμευτούμε από το να αποδείξουμε τι γυναίκες είμαστε. Συνήθως αναφερόμαστε στην οικογένεια που κάνουμε, στον άντρα που παίρνουμε. Πρέπει να αρχίσουμε να αναφερόμαστε και σε άλλα πράγματα οι γυναίκες για τις γυναίκες γιατί τα κάνουμε όλα πολύ καλά. Να αποδεσμευτούμε από την εικόνα. Η γυναίκα δεν είναι μόνο το πόσο ωραία, φρέσκια, αναπαραγωγική, γόνιμη είναι» είπε και συνέχισε:

«Δεν είμαι παντρεμένη και δεν έχω κάνει παιδιά από επιλογή. Το εξηγώ, με ρωτάνε γενικά. Ακόμα και Παρίσι που είχα πάει και είχα μία γυναίκα για δουλειές και της είπα ότι δεν έχω παιδιά κόλλησε. Με έβλεπε ότι πέρναγα καλά. Έλα μικρή είσαι ακόμα μου έλεγε. Πάρα πολλοί άνθρωποι δεν το διανοούνται ότι δεν θέλω παιδιά. Δε θέλω να εξηγώ την επιλογή μου. Ξεκινάμε τη ζωή μας και δεν είναι υποχρεωτικό ότι το μέσα μας λέει συγκεκριμένα πράγματα, είναι κοινωνικά αυτά βαλμένα.

Είναι πάρα πολλές γυναίκες που το έχουν πάρα πολύ αυτό, χτυπάει το κουδούνι. Είναι πολλοί, άντρες και γυναίκες που δεν χτυπάει ποτέ αυτό το κουδούνι, χτυπάει για άλλα πράγματα. Σε βάζει σε μια απολογία όλο αυτό…» είπε η Κωνσταντίνα Μιχαήλ.

«Αυτό που αρχίζει και μαλακώνει είναι το ότι μπορώ να έχω έναν μικρότερο σύντροφο… Η νεότητα είναι επιλογή, δεν είναι μόνο να την έχεις».

Όπως αποκάλυψε η αγαπημένη ηθοποιός, ο πατέρας της έπαιξε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη στο «Δόλωμα» και είναι ο αστυνομικός που συνόδευσε την ηρωίδα στο τελευταίο ραντεβού της. Επίσης έχει παίξει στα «Κανόνια του Ναβαρόνε».