Οι 15 διαγωνιζόμενες του GNTM 5 έπρεπε στο επεισόδιο της Τρίτης (8/11) να… παίξουν μπαλίτσα. Τα μοντέλα κλήθηκαν να αναπαραστήσουν, όσο πιο ρεαλιστικά γίνεται, πέντε ποδοσφαιρικές φάσεις, σε μόνο πέντε κλικ από τον φωτογράφο Χρήστο Θεολόγη.

Οι παίκτριες κλήθηκαν να διαχειριστούν πολλά δεδομένα και να καταφέρουν να συνδυάσουν τον ρεαλισμό της κάθε φάσης με ωραίες, μοντελικές εκφράσεις.

Η φωτογράφιση φάνηκε να ευχαριστεί πολύ τα κορίτσια, ο Γιώργος Καράβας με διάθεση τρολαρίσματος θέλησε να εξηγήσει στη Mary Vitinaros τι σημαίνει η έκφραση «Κλαίει η μάνα του Πελέ», μιλώντας της για τον Λονδρέζο, αλλά Βραζιλιάνικης καταγωγής σχεδιαστή, αλλά κατά τη διάρκεια του πλατό, για άλλη μία φορά, τα φαινόμενα έδειξαν να απατούν.

Το ποδόσφαιρο θεωρείται ένα έντονο άθλημα και αυτή η ένταση μεταφέρθηκε και στο πλατό. Οι κριτές, Βίκυ Καγιά, Τάσος Σοφρωνίου και Γιώργος Καράβας, διαφώνησαν μεταξύ τους και οι απόψεις τους σχετικά με το τελικό αποτέλεσμα σε κάποιες φωτογραφίες ήταν διαφορετικές.

Ο λόγος που βρέθηκε εκτός πλατό η Μαρίτα

Δεκατέσσερα και όχι 15 μοντέλα βρέθηκαν στο πλατό του GNTM 5 μετά την τελευταία δοκιμασία.

Η Μαρίτα δεν ένιωθε πολύ καλά και παρέμεινε στο σπίτι του διαγωνισμού μόδας για να ξεκουραστεί.

«Η Μαρίτα δεν είναι καλά. Είναι στο σπίτι και ξεκουράζεται. Έχει κάποια θεματάκια υγείας, τα οποία θα τα φροντίσουμε και θα είναι πολύ σύντομα κοντά μας και υγιής», είπε αρχικά η Βίκυ Καγιά, δίχως να προβεί σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Έφυγε από το πλατό ο Καράβας μετά τον καβγά του με την Καγιά

Ο Γιώργος Καράβας τώρα με την Βίκυ Καγιά συμφώνησαν ότι διαφωνούν. Από την έναρξη του πλατό οι δύο τους συγκρούονταν συνεχώς για το ζητούμενο της φωτογράφισης καθώς έβλεπαν τα πράγματα από άλλη οπτική.

Η Βίκυ Καγιά έδινε περισσότερη έμφαση στο αποτέλεσμα της φωτογραφίας κι ο Γιώργος Καράβας στο γεγονός πως οι παίκτριες πολλές φορές έκαναν επιτηδευμένες κινήσεις στο φακό και δεν κοιτούσαν την μπάλα. Η Καγιά ανέφερε συνεχώς πως τα κορίτσια είναι μοντέλα και δεν ξέρουν πώς να είναι μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον κι ο Γιώργος Καράβας επέμενε για το αντίθετο. Η διαμάχη τους έφτασε σε τέτοιο σημείο που ο δεύτερος σηκώθηκε από την καρέκλα και πήγε να πιει νερό.

Στη συνέχεια προσπάθησε να τής εξηγήσει το σκεπτικό του, παίρνοντάς την αγκαλιά, αλλά ο καπνός ήταν μαύρος κι η ειρήνη δεν ήρθε στο πλατό.

Συγκεκριμένα ο λόγος που διαφώνησε έντονα η Βίκυ Καγιά με τον Γιώργο Καράβα ήταν η φωτογραφία της Ειρήνης. Όπως της είπε ο Γιώργος Καράβας έχει πολύ ωραία στάση σώματος αλλά αυτό που τον ενοχλεί είναι ότι δεν κοιτάει την μπάλα. Από την άλλη, η Βίκυ Καγιά δε συμφώνησε και της είπε ότι έχει πετύχει την πόζα.

«Δεν υπάρχει κανένας ρεαλισμός στο action» συνέχισε ο Γιώργος Καράβας και τότε η Βίκυ Καγιά επέμεινε ότι δεν την ενδιαφέρει η μπάλα αλλά η στάση του μοντέλου.

Το φορτισμένο κλίμα όμως ανάμεσα στους κριτές συνεχίστηκε με τη φωτογραφία της Κάτιας. Τότε η Βίκυ Καγιά είπε στον Γιώργο Καράβα ότι την ενοχλεί που προσπαθεί να της επιβάλλει την γνώμη του.

«Προσπαθείς να επιβληθείς με το ζόρι Γιώργο μου, η γνώμη σου και η γνώμη μου, τι να κάνουμε τώρα, διαφωνούμε. Δεν μπορείς με το ζόρι να επιβληθείς για το πού θα πάει η μπάλα…» είπε η Βίκυ Καγιά με τον Γιώργο Καράβα να αποχωρεί για λίγο από τη θέση του.

Αυτό το μοντέλο πήρε τη δουλειά

Η Γεωργιάνα και η Βικτώρια είχαν τις καλύτερες φωτογραφία στην ποδοσφαιρική δοκιμασία.

Οι κριτές αποφάσισαν να «δώσουν τη δουλειά» στη Βικτώρια! «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, το περίμενα πώς και πώς!» δήλωσε η ίδια και αφιέρωσε τη φωτογραφία στον μπαμπά της!

Αποχώρησε ένα από τα φαβορί του διαγωνισμού

Η Ζωή, η Δέσποινα και η Ραφαέλα είχαν τις χειρότερες φωτογραφίες στη σημερινή δοκιμασία του GNTM, ωστόσο, οι κριτές αποφάσισαν να φύγει από τον διαγωνισμό η Δέσποινα.

«Είχες τις ευκαιρίες σου και τις τίναξες στον αέρα» της είπε η Βίκυ Καγιά.

Η Δέσποινα ήταν ένα από τα φαβορί του φετινού GNTM, όμως οι κριτές της έδωσαν αρκετές ευκαιρίες. Εκείνη τους ευχαρίστησε και τους είπε ότι χάρηκε πολύ που της έδωσαν την ευκαιρία να μπει στον διαγωνισμό.

Η φωτογραφία της ήταν εκτός concept και δεν είχε καμία δυναμική για να ανταποκρίνεται στα κριτήρια ενός μοντέλου.