Ο Αντώνης Καφετζόπουλος ήταν την Πέμπτη (16/6) καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ με παρουσιαστές την Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο. Ο γνωστός ηθοποιός μεταξύ άλλων, μίλησε για τα παιδικά του χρόνια στην Κωνσταντινούπολη αλλά και για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι γονείς του στην Ελλάδα ως μετανάστες.

«Ήταν εποχή διάλυσης για εμένα. Όλοι οι φίλοι μου φεύγανε. Ήταν μια γενική κατάσταση. Αφήσαμε πολύ λιγότερους πίσω. Υπήρχε ρεύμα φυγής. Κάποιους τους διώχνανε μέσα σε 24 ώρες, αυτοί ήταν οι μη Τούρκοι υπήκοοι, η δική μου οικογένεια ήταν γνήσιοι Τούρκοι υπήκοοι. Πήρα ελληνική υπηκοότητα το 1990. Δεν μας έδιναν εδώ. Φαντάζομαι το Υπουργείο Εξωτερικών ήθελε να συντηρεί πως υπάρχει μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη. Ανανέωνα κάθε χρόνο με δύο χρόνια κι είχαμε ένα χάρτινο μπλε πράγμα κι όχι την πλαστική ταυτότητα που είχατε εσείς, το οποίο ήταν άδεια παραμονής αλλοδαπού. Δεν ένιωθα ξένος, με ενοχλούσε μόνο ότι δεν είχα διαβατήριο για να ταξιδέψω», εξήγησε ο Αντώνης Καφετζόπουλος.

«Οι γονείς μου δεν προσαρμόστηκαν ποτέ στην Ελλάδα. Άλλη νοοτροπία, άλλοι άνθρωποι, άλλο το πνεύμα του εμπορίου. Ήταν υπάλληλος εκεί σε μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων κι όταν ήρθε εδώ έκανε δουλειές του ποδαριού. Το θετικό της μετάβασής μας είναι ήταν ότι δεν υπήρξαν περιουσιακά στοιχεία εκεί, αυτό όμως ήταν αρκετά δύσκολο για τον πατέρα μου, ώστε να ξεκινήσει κάτι στην Ελλάδα. Εγώ ένιωθα ελεύθερος στην Ελλάδα κάτι που δεν ένιωθα εκεί», συμπλήρωσε ο Αντώνης Καφετζόπουλος.