Τελευταίο συμβούλιο για το MasterChef 2022, αυτό χθες Παρασκευή (20/5) και οι δυο ομάδες, κόκκινη και μπλε, περίμεναν με αγωνία να μάθουν το αποτέλεσμα της διήμερης Ομαδικής Δοκιμασίας.

Η Καλλιόπη Μπεζαντέ, έχοντας κερδίσει τα πλεονεκτήματα της Ομαδικής Δοκιμασίας, ήταν η μία εκ των δυο αρχηγών και όρισε αντίπαλο αρχηγό την Ελπίδα Μορφούλη. Οι δυο αρχηγοί επέλεξαν εναλλάξ τα μέλη της ομάδας τους, με την Καλλιόπη να επιλέγει τον Γιάννο Σδούγκα και τον Παναγιώτη Κουμουνδούρο και την Ελπίδα να επιλέγει τον Νικήτα Μπατσικούρα και τον Χριστόφορο Κατσιάνα.

Πώς συνεργάστηκαν οι δυο ομάδες και ποιες ήταν οι αστοχίες, που μπορεί να στοίχισαν τη νίκη; Κατάφεραν να διορθώσουν τα λάθη της πρώτης ημέρας στη δεύτερη δοκιμασία;

Τρελό γέλιο ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος: «Κοίταξα έξω και ίδρωσα!»

Ιδιαίτερα… τραυματική ήταν, πάντως, για τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο η πρώτη ημέρα της ομαδικής δοκιμασίας, με τους τρεις σεφ και κριτές να ταξιδεύουν με το Orient Express δοκιμάζοντας τα πιάτα των διαγωνιζόμενων.

Στο τέλος της αξιολόγησης της πρώτης ημέρας, ο Χριστόφορος ρώτησε τον «Θείο Λεωνίδα» πώς ήταν το φαγητό στο τρένο. Ο Πάνος Ιωαννίδης έκανε μια αστεία κίνηση ότι έτρεμαν τα χέρια τους, ενώ με ειλικρίνεια και το γνώριμο ύφος του ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος απάντησε: «Ξέρεις τι έπαθα; Είναι πολύ ωραία η διαδρομή… είναι ο Γοργοπόταμος κι είναι και κάποια σημεία που είναι πολύ ψηλά στις γέφυρες κι εγώ κοίταξα απ’ έξω και ίδρωσα», είπε με τους παίκτες να γελάνε.

«Ψιλοαγχώθηκα, κοίταγα από την άλλη μεριά. Κοίταγα βράχια», εξομολογήθηκε για την… όχι και τόσο ευχάριστη εμπειρία ο σεφ και κριτής.

«Μπλε» ή «Κόκκινη»: Ποια από τις δύο ομάδες κέρδισε;

Αυτή τη φορά, η νίκη είναι ίσως πιο σημαντική από ποτέ, αφού ένα μέλος της νικήτριας ομάδας θα κατάφερνε να προκριθεί στην τελική τετράδα του φετινού διαγωνισμού. Ποια ομάδα κατάφερε να συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία στη διήμερη Ομαδική Δοκιμασία;

Αφοί οι παίκτες σχολίασαν την αρχηγία τόσο της Καλλιόπης όσο και της Ελπίδας, άρχισαν τις βαθμολογίες, με τις δύο ομάδες να έχουν μικρή διαφορά στη βαθμολογία. Στην αξιολόγηση της πρώτης φάσης της δοκιμασίας βρέθηκε μπροστά η μπλε ομάδα με 79 βαθμούς και με 74 η κόκκινη.

Τα σχόλια των κριτών ήταν καλύτερα για τους «Μπλε» και για τη δεύτερη ημέρα, τη δεύτερη φάση της δοκιμασίας, με την Καλλιόπη, τον Γιάννο και τον Παναγιώτη να προηγούνται με τρεις πόντους από την ομάδα της Ελπίδας, του Νικήτα και του Χριστόφορου και να κερδίζουν την τελευταία ομαδική δοκιμασία.

Η Καλλιόπη δεν μπορούσε να πιστέψει ότι κέρδισαν, ενώ Χριστόφορος και Νικήτας μίλησαν για λάθη της αρχηγού τους, της Ελπίδας.

«Ένας από τους τρεις σας απόψε θα είναι στην τελική τετράδα», ανακοίνωσε στη συνέχεια ο Πάνος Ιωαννίδης.

Ιδιαίτερα συγκινημένη η Καλλιόπη, δήλωσε ότι με αυτή της τη νίκη απάντησε στους επικριτές της που έλεγαν υποτιμητικά ότι έμαθε να μαγειρεύει στην ταβέρνα.

Καλλιόπη, Πάνος και Γιάννος: Η δοκιμασία – εισιτήριο για τους Final 4!

Οι νικητές Καλλιόπη, Πάνος και Γιάννος θα διαγωνιζόντουσαν στη συνέχεια στη Δοκιμασία Αντιγραφής Πιάτου, με καλεσμένο τον διακεκριμένο chef Βασίλη Μουρατίδη.

Ένα πιάτο υψηλών γαστρονομικών απαιτήσεων, που απαιτούσε προσοχή στη λεπτομέρεια, τήρηση των βημάτων της συνταγής αλλά και μαγειρική αντίληψη, περίμενε τους διαγωνιζόμενους και η δοκιμασία δεν θα ήταν απλή υπόθεση για κανέναν.

Καπνιστά μύδια σε πευκοβελόνες, πουρές από σπαράγγια και σάλτσα παρμεζάνας, αρωματισμένη με λάδι καφέ ήταν το πιάτο του σεφ.

Καλλιόπη, Γιάννος ή Πάνος; Ποιος πέρασε στην τελική τετράδα;

Ποιος ή ποια κατάφερε να εξασφαλίσει μια θέση στην τελική τετράδα του φετινού διαγωνισμού και να φτάσει πιο κοντά στο όνειρο της κατάκτησης του τίτλου του MasterChef 2022 και του επάθλου των 50.000 ευρώ;

Καλλιόπη, Γιάννος και Παναγιώτης βαθμολογήθηκαν από τους τρεις σεφ και κριτές και τον guest chef, Βασίλη Μουρατίδη.

Τη χαμηλότερη βαθμολογία είχε ο Γιάννος κι έτσι βγήκε από τη διαδικασία, με τον Πάνο και την Καλλιόπη να αναμετρούνται για την τετράδα.

Ο Πάνος έκανε καλύτερη προσπάθεια από αυτή που αρχικά πίστευε και συγκέντρωσε 26 βαθμούς.

Όμως το πιάτο της Καλλιόπης ήταν το πιο κοντινό στο πρωτότυπο.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς της έδωσε 7 στα 10, λέγοντας πολύ καλά σχόλια για το πιάτο της, αφού ο καφές που είχε βάλει είχε… ξεφύγει λίγο. 7 στα 10 της έδωσε κι ο Πάνος Ιωαννίδης, αλλά κι ο Βασίλης Μουρατίδης. «Σου δίνω συγχαρητήρια γιατί το πιάτο ήταν σχεδόν ίδιο με το δικό μου», σχολίασε ο guest chef. 7 στα 10 ήταν και η βαθμολογία του Λεωνίδα Κουτσόπουλου, με την Πόπη να περνάει στην τελική τετράδα.

Η διαγωνιζόμενη από τη Νάξο δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της. «Είναι μεγάλη ανακούφιση ότι ξέρεις ότι εσύ είσαι στους τέσσερις κι άσε τους άλλους να τρέχουν πίσω σου για να έρθουν να σε φτάσουν στους τέσσερις», δήλωσε η παίκτρια.

Οι συμπαίκτες της χάρηκαν με τη νίκη της αυτή, με τους κριτές να της δίνουν συγχαρητήρια. Έπειτα σχολίασαν ότι έχει τη μεγαλύτερη εξέλιξη στον διαγωνισμό, χαρακτηρίζοντάς τη… εξελιξάρα.

Συγκινημένη η Καλλιόπη αναφέρθηκε στις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει στο MasterChef, στέλνοντας το δικό της μήνυμα σε όσους παλεύουν στη ζωή τους. «Δε θα μας πάει κανένας πιο ψηλά, μόνο ο εαυτός μας!», δήλωσε κλείνοντας.