Ο δεύτερος αγώνας για την ασυλία του Survivor αποδείχθηκε δύσκολη μάχη για τους παίκτες των δυο ομάδων. Μπλε και Κόκκινοι πήγαιναν πόντο καθ’ όλη τη διάρκεια του αγωνίσματος. Το προβάδισμα μετά το τέλος του κάθε ματσαρίσματος άνηκε σε διαφορετική ομάδα. Αυτό ήταν αρκετό για να ανεβάσει την ένταση στα ύψη στους πάγκους και να προσθέσει κι άλλος άγχος στους παίκτες που αγωνιζόντουσαν.

Με το σκορ να είναι υπέρ των 4-3 υπέρ της Μπλε Ομάδας, ο Στάθης Σχίζας και ο Σπύρος Μαρτίκας βρέθηκαν στις θέσεις τους για να κοντραριστούν. Ο Στάθης Σχίζας κατάφερε να βγει πρώτος από την πισίνα και να φτάσει στους στόχους. Ο Σπύρος Μαρτίκας έφτασε στον τελικό στόχο με αρκετή καθυστέρηση όμως βρήκε πολύ πιο γρήγορα τον τρόπο με τον οποίο έπρεπε να ρίχνει τις καρύδες στα πλακίδια.

Και ενώ ο Στάθης Σχίζας φαινόταν πως θα έπαιρνε την νίκη σε αυτό το ματσάρισμα, ένα πρόβλημα με το διχτάκι που είχε μπροστά του, έκανε τον φαρμακοποιό να πάρει προβάδισμα και τη νίκη. Από τα νεύρα του, ο Στάθης Σχίζας άρχισε να βρίζει και να κλωτσάει τις κατασκευές του στίβου μάχης.

Το αγώνισμα μετά την συμπεριφορά του Στάθη Σχίζα διακόπηκε και ο Γιώργος Λιανός θέλησε να κάνει μια ανακοίνωση για το περιστατικό.

«Το σκορ είναι 5-3 είχαμε όμως ένα άσχημο περιστατικό το οποίο προκλήθηκε από τον Στάθη Σχίζα ο οποίος πάνω στα νεύρα του χτύπησε δυο κατασκευές και ένα μικρόφωνο. Θέλω να πω ότι αυτή η συμπεριφορά είναι απαράδεκτη, θα πρέπει να σεβόμαστε και το χώρο στον οποίο βρισκόμαστε. Αυτή η συμπεριφορά θα επιφέρει και μια αντίστοιχη ποινή. Ο Στάθης λοιπόν θα στερηθεί ένα έπαθλο» είπε ο Γιώργος Λιανός.

Ο παρουσιαστής του Survivor ενημέρωσε τους παίκτες του Survivor πως: «Αν αυτή η συμπεριφορά επαναληφθεί θα επιφέρει ακόμα μια μεγαλύτερη ποινή κι αυτή θα είναι ο αποκλεισμός από το Survivor».