Μετά τη χρήση της κάρτας ασυλίας από τον Γιάννο Σδούγκα, ο Μάριος Λιόλιος εξαιρέθηκε από τη Δοκιμασία Αποχώρησης, ενώ εκείνος που συγκέντρωσε τη χαμηλότερη βαθμολογία ήταν ο Βασίλης Μπόλλος, ο οποίος αποχώρησε οριστικά από τον διαγωνισμό του MasterChef 2022.

Στο επεισόδιο της Τετάρτης (27/4), οι Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, καλωσόρισαν τους 11, πλέον, διαγωνιζόμενους στην Ομαδική Δοκιμασία της «Ιταλικής Εβδομάδας». Καλεσμένη σε αυτή τη δοκιμασία, για να δοκιμάσει και να κρίνει τις προσπάθειες των δυο ομάδων, η Πρέσβης της Ιταλίας στην Ελλάδα, κ. Patrizia Falcinelli.

Οι τρεις chef κριτές έκαναν, μάλιστα, εντυπωσιακή είσοδο φορώντας κοστούμια, προκαλώντας τα σχόλια παικτών αλλά και του Twitter: «Σαν παρανυφάκι είναι ο Κουτσόπουλος με το μπλε κοστουμάκι».

Ο Γιάννος έκανε κίνηση ματ και προκάλεσε σοκ

Όπως ανακοίνωσαν οι κριτές το ζευγάρι των αρχηγών της δοκιμασίας θα ήταν ο Γιάννος και η Ελισάβετ.

O Γιάννος Σδούγκας κατάφερε να κερδίσει στη δοκιμασία γευσιγνωσίας, όχι μόνο την κάρτα ασυλίας, αλλά και τα πλεονεκτήματα αυτής της Ομαδικής Δοκιμασίας.

Οπότε τώρα είχε το πλεονέκτημα να διαλέξει το χρώμα της ομάδας του. Διάλεξε το κόκκινο. Επίσης, η ομάδα του είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα.

Όμως το πιο σημαντικό ήταν ότι ο Γιάννος διάλεξε όλη του την ομάδα και όποιοι έμειναν τους πήρε η Ελισάβετ.

Ωστόσο μια επιλογή του ξάφνιασε τους πάντες καθώς κανείς δεν περίμενε πως θα διαλέξει τον Νικήτα Μπατσικούρα, με τον οποίο δεν έχουν ιδιαίτερα καλές σχέσεις. «Έχω έρθει σε διαφωνία με τον Νικήτα αλλά επειδή είναι καλός παίκτης θα τον πάρω στην ομάδα μου» είπε στο MasterChef.

Από την άλλη, η Ελισάβετ έμεινε άφωνη: «Σοκαρίστηκα. Πήρε τον Νικήτα με τον οποίο δεν είναι καθόλου κοντά. Θέλει ξεκάθαρα τη νίκη. Εγώ δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Θα παλέψω με ότι όπλα έχω στα χέρια μου’.

Το ζητούμενο της ομαδικής δοκιμασίας με άρωμα…Ιταλίας

Ζητούμενο αυτής της Ομαδικής Δοκιμασίας ήταν τέσσερα πιάτα με ιταλικό χαρακτήρα από κάθε ομάδα, μια bruschetta με βάση τη δική τους focaccia, ένα γεμιστό ζυμαρικό cappelleti, κυρίως πιάτο με πρωταγωνιστή τα gnocchi και γλυκό με βασικό θέμα τα cannoli. Συνταγές, μέρος μιας μεγάλης πολιτισμικής και μαγειρικής κληρονομιάς, που συμπεριλαμβάνει και τη Μεσογειακή διατροφή, η οποία αποτελεί ένα υγιεινό και βιώσιμο μοντέλο διατροφής και ζωής, που ενώνει Ελλάδα και Ιταλία.

Σε αυτή τη δοκιμασία οι κριτές ζήτησαν από τις δυο ομάδες όχι μόνο νόστιμα κι άρτια τεχνικά εκτελεσμένα πιάτα, αλλά και δημιουργικά.

Οι top 11 είχαν στη διάθεσή τους 2.5 ώρες για να ετοιμάσουν όμορφα και γευστικά πιάτα.

Τα παράπονα της Ελισάβετ στους κριτές για τον Γιάννο

Οι δυο ομάδες χωρίστηκαν και ο Γιάννος έχοντας, λοιπόν, το πλεονέκτημα να διαλέξει πρώτος όλους τους παίκτες που θέλει στην ομάδα του άφησε στην Ελισάβετ τους πιο άπειρους.

Η Ελισάβετ ως αρχηγός της μπλε ομάδας προσπάθησε να δώσει τον καλύτερο της εαυτό, παρόλα αυτά όταν πήγαν οι κριτές να τη συναντήσουν εκείνη εξέφρασε τον προβληματισμό της.

«Εντάξει, ας το καταπιώ κι αυτό. Η επιλογή των παικτών… Τίποτα δε μου άφησε, τους πήρε όλους. Εντάξει δεν τους αδικώ όμως, είναι οι καλύτεροι! Μαγειρεύουμε με την καρδιά μας αλλά δεν έχουμε μεγάλη μαγειρική εμπειρία. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Σίγουρα θα χρειαζόμασταν λίγο τεχνική παραπάνω», είπε με παράπονο η Ελισάβετ.

Τα αγγλικά του Χριστόφορου και το τρολάρισμα των συμπαικτών του

Ο Χριστόφορος αν και δε ξέρει καλά αγγλικά το προσπάθησε και μίλησε στην καλεσμένη τους για να της εξηγήσει τι φτιάχνει.

Οι υπόλοιποι συμπαίκτες του ακούγοντάς τον γέλασαν και τον τρόλαραν. Μαζί και το Twitter.

Το έριξε στη… ζωγραφική η Μπλε ομάδα για να δημιουργήσει ευφάνταστα πιάτα – Η Ελισάβετ τα έβαλε με τον «Μπόμπαινα»

Η Ελισάβετ, η οποία είναι αρχηγός των Μπλε, θέλοντας να πετύχει την νίκη της ομάδας της, έβαλε τους συμπαίκτες της να ζωγραφίσουν τα πιάτα που της πρότειναν, ώστε να δουν πως θα φαίνονται στο τέλος.

Όλοι οι παίκτες έβαλαν τα δυνατά τους για να φτιάξουν ένα πιάτο που θα τους εξασφάλιζε την παραμονή τους στο παιχνίδι και αυτό όπως ήταν φυσικό τους έφερε σε κόντρα.

Οι διαγωνιζόμενοι την… έλεγαν ο ένας στον άλλον και προσπαθούσαν να παρέμβουν στο πιάτο του αλλουνού. Αυτό δεν άρεσε σε μερικούς και ανάμεσα σε αυτούς ήταν και η Ελισάβετ, η οποία τα έβαλε με τον «Μπόμπαινα».

Η παίκτρια του φώναζε συνεχώς και δεν έκρυψε τον εκνευρισμό της απέναντι του. Ο ίδιος, ωστόσο, ζήτησε συγνώμη και συνέχισε με μαγειρεύει, κάτι που δεν το περιμέναμε είναι η αλήθεια.

Οι Μπλε φάνηκαν αποδιοργανωμένοι και δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν για τις ετοιμασίες. Τόσο πολύ που μέχρι και οι τουιτεράδες κατάλαβαν ότι κατι δεν πάει καλά με τις παρασκευές τους.

Από την άλλη οι Κόκκινοι έδειξαν αυτοπεποίθηση και χάρη στην καλύτερη επικοινωνία τους ήξεραν τι να κάνουν και πώς.