O Γιάννος Σδούγκας κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις και είναι ο νικητής του φετινού Silver Award και του επάθλου των 10.000 ευρώ. Ο Σταύρος Λορέντζος από την άλλη δεν κατάφερε να διατηρήσει τη θέση του στον διαγωνισμό και αποχώρησε.

Άλλη μία ανατρεπτική μέρα περίμενε στο επεισόδιο της Τετάρτης (30/3) τους 11 επίδοξους MasterChef, που συνεχίζουν στον διαγωνισμό, αφού δεν ήταν εκείνοι που μαγείρεψαν σε αυτή τη δοκιμασία, αλλά την παρακολούθησαν από τον εξώστη.

Η κουζίνα του MasterChef 2022 γέμισε και πάλι, καθώς οι διαγωνιζόμενοι, που αποχώρησαν, επέστρεψαν για να διεκδικήσουν την είσοδο τους ξανά στο διαγωνισμό.

Οι τρεις chef κριτές, Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, υποδέχτηκαν τους πρώην διαγωνιζόμενους στην πρώτη μέρα της διαδικασίας των επιστροφών και τους ζήτησαν να μαγειρέψουν το πιάτο, που θα τους έδινε πίσω την ποδιά τους και μια θέση ξανά στον διαγωνισμό.

Ο εξώστης επιφύλαξε θερμή υποδοχή για κάποιους διαγωνιζόμενους και ένιωσε αμηχανία για κάποιους άλλους, δείχνοντας από την αρχή τις προτιμήσεις του. Ο Μπόμπαινας, λοιπόν, έκανε comeback κι έδωσε… υπόσχεση: «Έχω λογαριασμούς να κλείσω».

Ένας από τους παίκτες που επέστρεψαν κατάφερε να ξαφνιάσει τους κριτές καθώς ζήτησε να μην κριθεί για την παρασκευή του και να αποχωρήσει οικειοθελώς από το MasterChef. Ο λόγος για τον Γιώργο Μελανδινό.

Οι κριτές από την άλλη αποφάσισαν να μπει κατευθείαν στο σπίτι η Ελπίδα και ο Γρηγόρης να κερδίσει το πλεονέκτημα που θα ανακοινωθεί σήμερα.

Βόλτα στον εξώστη αποφάσισαν να κάνουν οι κριτές του MasterChef, κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας των παικτών που είχαν αποχωρήσει από τον διαγωνισμό αλλά είχαν την ευκαιρία να διεκδικήσουν ξανά την είσοδό τους.

Οι «παλιοί» παρακολουθούσαν από ψηλά τις προσπάθειες των πρώην συμπαικτών τους και είδαν τους Σωτήρης Κοντιζά, Πάνο Ιωαννίδη και Λεωνίδα Κουτσόπουλο να τους επισκέπτονται.

Όσο βρίσκονταν εκεί, ο Μπόμπαινας είχε ένα ατύχημα στην κουζίνα του, καθώς κόπηκε στο χέρι και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος θυμήθηκε ένα δικό του… τρελό περιστατικό, όταν βρισκόταν στην κουζίνα του Γιάννη Λουκάκο.

Ο «θείος Λεωνίδας», μάζεψε τα παιδιά γύρω του και τους εξιστόρησε τι του είχε συμβεί. Όπως είπε, «κόπηκα και είχα πιάσει το δάχτυλό μου και έβριζα. Πήγα να πιαστώ από κάπου και τελικά έβαλα το χέρι μου μέσα στη φριτέζα και κάηκα. Όταν πήγα να κατέβω τις σκάλες έπεσα και έσπασα το πόδι μου». Τρίτωσε το κακό και… ξορκίστηκε.