Ένταση επικράτησε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ανάμεσα στον Άρη Πορτοσάλτε και τον γραμματέα της ΟΛΜΕ, Νίκο Παπαχρήστο, με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων εν μέσω έξαρσης των κρουσμάτων που προκαλεί η μετάλλαξη Όμικρον. Η κατάσταση ξέφυγε με τον δημοσιογράφο να κατηγορεί των εκπρόσωπο των εκπαιδευτικών ότι «θέλουν δύο εβδομάδες καθισιό» και τον κ. Παπαχρήστο να τον κατηγορεί ότι απαξιώνει τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Ο διάλογος στον αέρα του ΣΚΑΪ είχε ως εξής:

Νίκος Παπαχρήστος: Η δική μας η άποψη είναι μία με δύο εβδομάδες να μη γίνουν τα μαθήματα και να πάμε δύο εβδομάδες πίσω.

Άρης Πορτοσάλτε: Δύο εβδομάδες δηλαδή καθισιό;

Νίκος Παπαχρήστος: Όχι, δύο εβδομάδες παράταση των διακοπών.

Άρης Πορτοσάλτε: «Εσείς δεν θέλετε ούτε τηλεκπαίδευση. Για να καταλάβουμε τι λέει η ΟΛΜΕ: Ούτε μάθημα ούτε τηλεκπαίδευση. Δύο εβδομάδες παράταση διακοπών.

Νίκος Παπαχρήστος: Η ΟΛΜΕ είπε ότι εμείς επειδή από θέση αρχής προκρίνουμε τη δια ζώσης εκπαίδευση, θεωρούσαμε με αυτά που βλέπαμε ότι θα ήταν πολύ καλύτερο να υπάρχει παράταση δύο εβδομάδων στις διακοπές και τα σχολεία να κλείσουν δύο εβδομάδες αργότερα. Άρα οι εκπαιδευτικές εβδομάδες θα ήταν ίδιες.

Άρης Πορτοσάλτε: Χρειάζεται να καταλαβαίνουμε τη λογική της ΟΛΜΕ για να καταλαβαίνουμε και τον συνδικαλιστικό λόγο του κ. Παπαχρήστου.

Νίκος Παπαχρήστος: Τι πρόβλημα έχετε με τους συνδικαλιστές γενικά κύριε Πορτοσάλτε;

Άρης Πορτοσάλτε: Κανένα, απλώς ακούω αυτά που λέτε

Νίκος Παπαχρήστος: Γιατί απαξιώνετε τις δημοκρατικές διαδικασίες;

Άρης Πορτοσάλτε: Δεν ξέρω ποιος απαξιώνει ποιον και ποιος απαξιώνεται μόνος του…

Νίκος Παπαχρήστος: Πιστεύετε στη δημοκρατία κ. Πορτοσάλτε; Γιατί ο συνδικαλισμός είναι πυλώνας της δημοκρατίας.

Άρης Πορτοσάλτε: Βρε είναι αλλά όχι έτσι όπως ασκείται από εσάς.

Δείτε όσα ειπώθηκαν μετά το 16ο λεπτό στο παρακάτω βίντεο…