Η ώρα της πρώτης αποχώρησης έφτασε στο Survivor στο επεισόδιο της Τετάρτης (29/12) κι ένας παίκτης αποτελεί ήδη παρελθόν, πριν καλά καλά συνηθίσει στις συνθήκες της ζούγκλας.

Πρώτος υποψήφιος προς αποχώρηση αναδείχθηκε ο Βαλάντης από τους Διάσημους, ο οποίος δεν πέτυχε τα μέγιστα στα αγωνίσματα και καταψηφίστηκε. Τον Βαλάντη ακολούθησε η Ελισάβετ Σπανού γιατί δεν κατάφερε να έχει καμία νίκη μέχρι την στιγμή της ψηφοφορίας.

Η ανατροπή ήρθε με τον τρίτο υποψήφιο προς αποχώρηση καθώς οι Μαχητές έχασαν για πρώτη φορά σε αγώνισμα της ασυλίας. Έπειτα από ένα έντονο συμβούλιο, τρίτος υποψήφιος αναδείχθηκε ο Σπύρος Μαρτίκας. Ο ίδιος είχε ζητήσει από τους συμπαίκτες του να τον ψηφίσουν σε περίπτωση που έχαναν για να μην χρεωθεί κανείς την ήττα τους κι επειδή πίστευε πως μπορεί να αντιμετωπίσει τους υπόλοιπους δύο σε αυτήν την αναμέτρηση.

Ωστόσο δεν ήταν λίγοι οι συμπαίκτες του που δεν πίστεψαν στα κίνητρά του και δεν τους άρεσε η συμπεριφορά του, με αποτέλεσμα ο Σπύρος να ζητά από το τηλεοπτικό κοινό να μην τον στηρίξει και να επιστρέψει στην Ελλάδα.

«Πυρά» στο συμβούλιο

Εντάσεις και εκατέρωθεν «πυρά« αντάλλαξαν οι Μαχητές στο συμβούλιο αποχώρησης.

«Οι μάσκες έπεσαν» είπε ο Σπύρος τονίζοντας ότι κάποιοι συμπαίκτες του τον έχουν αδικήσει.

Η δε, Παρασκευή είπε στον Γιώργο Λιανό πως ανάμεσα στην ομάδα τους και τους Κόκκινους προτιμά να φύγει ο δικός τους παίκτης γιατί προκαλεί μεγάλη βαβούρα και αναστάτωση.

Για τους Διάσημους από την άλλη ο Σπύρος ούτε προβληματικός είναι ενώ έδειξαν να επικοινωνούν και καλά.

Η τελική αναμέτρηση ήταν μεταξύ του Βαλάντη, του Σπύρου και της Ελισάβετ Σπανού.

«Αν παραμείνω θα είναι μία έκπληξη και μία δικαίωση» είπε ο Σπύρος που ο ίδιος ζήτησε από το τηλεοπτικό κοινό να μην τον ψηφίσουν θετικά στην ψηφοφορία.

Και αυτό ακριβώς ένιωσε αφού ο παίκτης που αποχώρησε ήταν η Ελισάβετ Σπανού.

«Εξεπλάγην δεν το περίμενα, παρ΄όλα αυτά χάρηκα που πέρασα αυτές τις μέρες εδώ, ήταν ευχάριστη εμπειρία και πιο πολύ που γνώρισα αυτά τα παιδιά εδώ» είπε η τραγουδίστρια.

«Γιώργο μου, στο είπα, ο κόσμος είναι ο πιο δίκαιος κριτής» πρόσθεσε με τη σειρά του ο Σπύρος.