Την Μπέσσυ Μάλφα υποδέχτηκαν ο Τάκης Γιαννούτσος και ο Θοδωρής Βαμβακάρης το βράδυ της Τρίτης (07/12) στην εκπομπή «Αυτός και ο άλλος» στην ΕΡΤ.

Η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε για τα δεινά που έφερε ο κορονοϊός στον χώρο της και πώς ένιωσε που έπειτα από τόσο καιρό επέστρεψε και πάλι στην ενεργό δράση.

Στη ζωή της δεν έχει απωθημένα. Είναι τυχερή που επαγγελματικά όσο και προσωπικά έχει καταφέρει να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα.

Στο θέατρο έχει περάσει πολλές συγκινήσεις αλλά υπήρξαν και φορές που κλήθηκε να παίξει έχοντας στις πλάτες της μεγάλο φορτίο .

Μία από αυτές ήταν όταν είχε φύγει μόλις η μητέρα της από τη ζωή.

«Πήγα στο θέατρο την ίδια ημέρα που έχασα τη μητέρα μου. Τη θυμάμαι ως πολύ σημαντική μέρα γιατί ήταν 7.20 ή 6.20 που μου είπε ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης ότι “εμείς είμαστε εδώ και σε περιμένουμε, έλα να πιούμε ένα καφεδάκι”. Τους είπα ότι θα έρθω για το καφεδάκι. Όταν έφτασα, είδα ένα γεμάτο θέατρο και τους συναδέλφους μου να με περιμένουν με αγάπη. Ήρθε και ο αδερφός μου με αγάπη» είπε μεταξύ άλλων η ηθοποιός και συνέχισε:

«Ήταν σημαντικό για εμένα να παίξω γιατί οι γονείς μου ήταν αυτοί που με στήριξαν σε όλα όσα έκανα στη ζωή μου. Ήταν μία πολύ σημαντική ημέρα για εμένα».

Ακόμη αποκάλυψε πως είχε αρνηθεί τον ρόλο της Δήμητρας Παπαδοπούλου στη σειρά «Σ΄αγαπώ, μ΄αγαπάς».

Η συζήτηση πέρασε στη συνέχεια σε θέματα μαγειρικής. Και έτσι έσκασε η αποκάλυψη ότι ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης είναι ο ΈλληναςGordon Ramsay.

«Έχουμε τον Gordon Ramsay στο σπίτι, έτσι τον φωνάζουν τα κορίτσια. Ο Γεράσιμος. Πρέπει να περάσει από την έγκριση του γκουρματζή. Κάθε φορά με το μαγείρεμα έχουμε αυτή τη δυσκολία. Καταρχάς πρέπει να είναι καλή η εικόνα».

Όσο για το ποια φαγητά της λατρεύει να τρώει αυτά είναι το ιμάμ μπαϊλντί, τα νουντλς με γαρίδες, η αστακομακαρονάδα και ο μουσακάς.

Σαν ηθοποιός παρακολουθεί τις κριτικές;

«Δεν ασχολούμαι. Θεωρώ ότι μπορεί να με αποπροσανατολίσουν. Στο παρελθόν μου τις κοιτούσα γιατί υπήρχε ο Γεωργουσόπουλος, ο Χρηστίδης, όπου μπορούσες να πάρεις πράγματα από αυτούς και να εξελιχθείς. Τώρα που έχουν χάσει οι κριτικοί τη δύναμή τους. Έχουμε καλούς κριτικούς και σήμερα αλλά εγώ δεν ασχολούμαι πια».

Σχετικά με το #MeToo είπε πως έχει συναντήσει και η ίδια κακοποιητικές συμπεριφορές τις οποίες αντιμετώπισε με τον τρόπο της. Συνεργάστηκε στην αρχή της καριέρας της με κάποια από τα εμπλεκόμενα ονόματα αλλά δήλωσε τυχερή που αυτό συνέβη νωρίς και δεν είχαν ξεκινήσει τότε την παραβατική τους συμπεριφορά.

«Είχα την τύχη να μου συμβεί πολύ νωρίς η συνεργασία μου με αυτούς τους ανθρώπους, όπου δεν υπήρχε πρόβλημα. Τότε δεν είχαμε ακούσει κάτι. Εγώ είχα μόνο συμπεριφορές με τις οποίες δεν συμφωνούσα αλλά έβαζα τα όριά μου με έναν τρόπο… Το μεγάλο πρόβλημα είναι η υπέρβαση εξουσίας, που μπορεί να αλλοιώσει τον άνθρωπο κι εκεί είναι το μεγάλο ερώτημα. Θέλει να είσαι έξυπνος και καλός ταυτόχρονα στο να το χειριστείς» είπε η Μπέσσυ Μάλφα.

«Αυτοί οι άνθρωποι θα αποσυρθούν ούτως ή άλλως. Δε νομίζω ότι ο χώρος θα αντέξει… Αρνούμαι να μιλήσω για συναδέλφους. Τους αγαπώ, να είναι καλά κι αν έχουν παραβατική συμπεριφορά, υπάρχουν νόμοι, θα πληρώσουν και δεν το κρίνω. Εγώ ότι κάνω είναι με την στάση και με το προφίλ μου… Δε νομίζω ότι θα συνεργαζόμουν μαζί τους αλλά ποτέ μην λες ποτέ… Έχω δεχτεί κακοποιητικές συμπεριφορές και τις έχω αντιμετωπίσει με τον δικό μου τρόπο. Πρόκειται για συναδέλφους και όχι άνδρες, αλλά γυναίκες. Εμείς οι γυναίκες επειδή μεγαλώνουμε αγόρια πρέπει να προσέχουμε κάποια πράγματα» συμπλήρωσε η Μπέσσυ Μάλφα.