Αγγαίος, Ειρήνη, Κυβέλη, Κωνσταντίνος και Όλγα, ήταν στην έναρξη του επεισοδίου της Τρίτης (07/12) τα μοντέλα του GNTM 4 που απείχαν μόλις μερικά «κλικ» από τον ημιτελικό.

Πλέον η νίκη στο GNTM 4 αποτελεί καθαρά προσωπική υπόθεση, παρόλο που ο χρόνος φαίνεται να έχει μαλακώσει -έστω προσωρινά- τις εντάσεις, που προκαλεί ο ανταγωνισμός.

Μέσα λοιπόν σε ήρεμο σχετικά κλίμα, οι top 5 δέχτηκαν την πρόσκληση του Γιώργου Καράβα για ένα πολύ σημαντικό casting. Εκπρόσωποι από τα τέσσερα κορυφαία πρακτορεία μόδας στην Ελλάδα, επισκέφτηκαν το σπίτι του GNTM 4 προκειμένου να γνωρίσουν και να εξετάσουν από κοντά τα φιλόδοξα μοντέλα.

Έχοντας ήδη παρακολουθήσει την πορεία των υποψήφιων μοντέλων, οι έμπειροι επαγγελματίες των γραφείων έκαναν μια γενική αξιολόγηση, έδωσαν σημαντικές συμβουλές και προβλέψεις και προχώρησαν σε μια πρώτη «κοντινή» επαφή με αυτούς, που τους εντυπωσιάζουν περισσότερο. Ανάμεσα στις συμβουλές ήταν η σημασία της αυθεντικότητας του χαρακτήρα σε συνδυασμό με την εμφάνιση, το κατάλληλο content στα social media, αλλά και η καριέρα στο εξωτερικό.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία τα μοντέλα έκαναν ένα fast forward στη ζωή που τους περιμένει έξω από το show και παίρνουν μια γεύση για τις δυνατότητες τους ως επαγγελματίες μοντέλα. Η εμπειρία της πρώτης μέρας, μαζί με τα «ναι» και κυρίως τα «όχι», που έφερε η διαδικασία του casting, λειτούργησε ως μεγάλο ξύπνημα για τα top models, που αντιλήφθηκαν πολύ πιο έντονα τη γλυκόπικρη φύση της δουλειάς τους.

Η νέα μέρα όμως έφερε δοκιμασία αποχώρησης και τους επανέφερε όλους σε διαγωνιστική τροχιά. Η δράση μεταφέρεται, για μια ακόμα φορά, εκτός έδρας, σε έναν επιβλητικό πύργο στη Μάνη. Σε ένα πολύ ατμοσφαιρικό διπλό σετ, τα μοντέλα φωτογραφίζονται από τους Κωνσταντίνο και Πέτρο Σοφικίτη, υπό την καθοδήγηση της Ζενεβιέβ Μαζαρί, της Ισμήνης Παπαβλασοπούλου και του Γιώργου Καράβα.

Το concept ζητούσε από τα μοντέλα να προσομοιάσουν με τις πόζες τους την πορεία τους προς την κορυφή ως οι απόλυτοι fashion διεκδικητές του τίτλου. Από εδώ και στο εξής δεν υπάρχουν μειονεκτήματα στις δοκιμασίες όμως ένα στρατηγικό πλεονέκτημα – έξτρα οδηγίες – έδωσε έξτρα ώθηση στον Κωνσταντίνο, που είχε πάρει την τελευταία δουλειά.

Το πάρτι έκπληξη της Όλγας

Το σημερινό κρίσιμο πλατό του GNTM 4 ξεκίνησε με τις φωτογραφίες της Όλγας, η οποία είχε γενέθλια και το δήλωσε on air. Εκείνη τη στιγμή, η παραγωγή της είχε ετοιμάσει μια πολύ όμορφη έκπληξη απευθείας από τη μητέρα της. Μια τούρτα εμφανίστηκε στο πλατό και στο πλαϊ μια φωτογραφία από την οικογένεια της Όλγας, κάτι το οποίο την συγκίνησε πολύ. Όλο το πλατό της τραγούδησε τα χρόνια πολλά, μέχρι εκείνη να σβήσει τα κεράκια της και να κάνει την ευχή, που θα ήθελε να πραγματοποιήσει.

Οι απορίες της Κυβέλης

Ακόμα και σε αυτήν την φάση του διαγωνισμού, είδαμε για ακόμα μια φορά την Κυβέλη να έχει ερωτήσεις για φωτογραφίες, η οποία φυσικά δεν δίστασε και να το εκφράσει. Αφορμή στάθηκε η εικόνα του Κωνσταντίνου, η οποία σύμφωνα με τους κριτές είχε υπηρετήσει το concept στο εκατό τα εκατό. Η Κυβέλη δεν κατάφερε μια λεπτομέρεια για το πως είχε στηθεί ο Κωνσταντίνος στη κάμερα και το αν είναι σωστό αυτό, σύμφωνα με το ζητούμενο. Όπως ήταν λογικό, οι αντιδράσεις των υπόλοιπων παικτών ήταν έντονες, αφού έχουν βαρεθεί να ακούν συνέχεια την Κυβέλη να ρωτάει τέτοιες λεπτομέρειες.

Η διπλή φωτογράφηση, παρόλο που συνδύαζε μόδα, προσωπικά βιώματα, έκφραση και μοντελική εμπειρία, φάνηκε να δυσκολεύει τους διαγωνιζόμενους με τις πολλαπλές απαιτήσεις της.

Τα τελικά «κλικ» έφτασαν από τη Μάνη στην Αθήνα ώστε τα μοντέλα να κριθούν στο νέο πλατό ετυμηγορίας, που ξεκίνησε με προβλέψεις και αναδρομές. Ο Άγγελος Μπράτης, η Ισμήνη Παπαβλασοπούλου, η Ζενεβιέβ Μαζαρί και ο Δημήτρης Σκουλός, αντιλήφθηκαν πως έπρεπε να αναλύσουν και την παραμικρή λεπτομέρεια για να πάρουν την τελική τους απόφαση. Λίγο πριν το τέλος, το επίπεδο έχει ανέβει.

Η φωτογραφία που πέρασε πρώτη στον ημιτελικό του GNTM 4 ήταν της Κυβέλης, η οποία είχε δυο συγκλονιστικές λήψεις και τα κατάφερε φανταστικά.

Τα περιθώρια λάθους όμως είναι πιο στενά από ποτέ, με αποτέλεσμα η λιγότερο εντυπω<div style=”position:relative;padding-bottom:56.25%;”><iframe src=”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=eexbs16kunxjoz6&playlistId=v-cg9b5pcs3g1d-st” allow=”autoplay *; fullscreen *” referrerpolicy=”unsafe-url” width=”588″ height=”330″ style=”position:absolute;top:0;left:0;width:100%;height:100%;border:0″></iframe></div>σιακή ένθεση να στερήσει από ένα μοντέλο την είσοδο του στον μεγάλο ημιτελικό του GNTM 4.

Ο Αγγαίος και η Ειρήνη είχαν τις δυο τελευταίες λήψεις, με τον Αγγαίο να αποχαιρετά τον διαγωνισμό σε αυτό το κρίσιμο σημείο. Η Ζενεβιέβ του είπε χαρακτηριστικά ότι φεύγει νικητής και ότι τα κατάφερε εξαιρετικά.