Οι μουσικοί που σπάνε όλα τα ρεκόρ ακροάσεων μιλάνε στον Σταύρο Θεοδωράκη. Οι πρωταγωνιστές της ελληνικής τραπ σκηνής σε ένα συναρπαστικό δίωρο αφιέρωμα στον Alpha. Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα από όλα αυτά «τα φοβερά και τρομερά» που λένε στα τραγούδια τους;  Πώς είναι η πραγματική ζωή τους πέρα από τα ασπρόμαυρα video clip και τα πολύχρωμα Instagram story;

Στους «Πρωταγωνιστές» μιλούν: 

Υποχθόνιος: Ο Υποχθόνιος των Ζωντανών Νεκρών, που έντυσαν μουσικά την εφηβεία των σημερινών 40αρηδων, ο άνθρωπος που έφερε την τραπ στην Ελλάδα, σήμερα φτιάχνει κρασί στη Σιάτιστα Κοζάνης. Τον τόπο του Πάνου Τζαβέλα και του Νικόλα Άσημου τους οποίους μελετά μαζί με το Βάρναλη αλλά και τον Μίκη, όπως λέει στους «Πρωταγωνιστές». «Το ροκ είναι πιο πολύ στο εμείς», παραδέχεται ο Υpo «ενώ το ραπ είναι battle, είναι εγωιστικό, ένας αγώνας στο ring».  

Πρωταγωνιστές - Τραπ: παγίδα ή ελπίδα;

Light: Ο αγαπημένος ράπερ του Γιάννη Αντετοκούνμπο δηλώνει «άνθρωπος του μέλλοντος». Θεσσαλονικιός με μάνα από την Κένυα και Πόντιο πατέρα. Σήμερα είναι ο #1 rapper στην Ελλάδα με 550.000 μηνιαίους ακροατές στο Spotify. Ο «σούπερ σταρ» συστήνει στην κάμερα τον συγκάτοικο του Χουσεΐν και δηλώνει ότι λατρεύει το ελευθεριακό lifestyle των τσιγγάνων αλλά δεν ξεχνά να διαβάζει και τις οικονομικές σελίδες των FT. 

Πρωταγωνιστές - Τραπ: παγίδα ή ελπίδα;

Mente Fuerte: Ο άνθρωπος που έγραψε το «Caliente» – το τραγούδι που έχει ξεπεράσει τα 10.700.000 streams στις ψηφιακές πλατφόρμες – πηγαίνει συχνά με την μηχανή του στην Σκάλα Λακωνίας. Εκεί η μητέρα του Αντωνία έχει δημιουργήσει ένα καταφύγιο για δεκάδες αδέσποτα σκυλιά. «Η μεγάλη μου οικογένεια» λέει στους «Πρωταγωνιστές» ο Mente. Και σε ό,τι αφορά τα βράδια, μάλλον είναι «ο ξενέρωτος της παρέας» αυτός που δεν πίνει δηλαδή. 

Πρωταγωνιστές - Τραπ: παγίδα ή ελπίδα;

FY: Ο FY συνεχίζει να «φτύνει» ρίμες μαζί με τους φίλους του στο παρκάκι της Τριανδρίας στη Θεσσαλονίκη εκεί που μεγάλωσε. Και η γιαγιά του Φιλιώ συνεχίζει να τον περιμένει με ένα πιάτο ζεστά γιουβαρλάκια. Όσο για την τράπ εξομολογείται ότι πολλές φορές βαριέται να την ακούει. Θεωρεί ότι κορέστηκε και άρχισε να γίνεται «fast food music, junk music πιο πολύ». 

Πρωταγωνιστές - Τραπ: παγίδα ή ελπίδα;

Toquel: Ο Toquel έχει καταγωγή από την Αλβανία. Μεγάλωσε βοηθώντας την μάνα του που καθάριζε σκάλες και μετά τα βράδια όργωνε με το αυτοκίνητο του τα στενά γύρω από την πλατεία Βικτωρίας κάνοντας… business. Για τα αμάξια του μιλάει σε όλες του τις επιτυχίες και από το τιμόνι του οδηγού μιλάει στους «Πρωταγωνιστές». 

Πρωταγωνιστές - Τραπ: παγίδα ή ελπίδα;

Saske: Το τραγούδι του, «Checks» μέσα σε 22 ώρες έφτασε στο #1 στο YouTube. Ο Saske μεγάλωσε κοντά στον Νέστο στην Χρυσούπολη Καβάλας αλλά έχει οργώσει όλη την Ελλάδα ακολουθώντας τους γονείς του. Οι «Πρωταγωνιστές» τον συνάντησαν στο Φάληρο να κάνει γκράφιτι στις γέφυρες. «Η μουσική μου είναι ένα ακουστικό βιβλίο» λέει.

Πρωταγωνιστές - Τραπ: παγίδα ή ελπίδα;

Μoose & Νέγρος του Μοριά: Στο στούντιο που έκανε πρόβες με τον παιδικό του φίλο «Νέγρο του Μοριά» συνάντησαν οι «Πρωταγωνιστές» τον Κυψελιώτη Moose. «Παίζαμε και με τον Γιάννη (Αντετοκούμπο) στα “ανοιχτά’’ της Αθήνας, στα Σεπόλια και στην Κυπριάδου», θυμάται ο Moose με καταγωγή από την Νιγηρία και αυτός. O ίδιος γράφει και ραπάρει στα αγγλικά και δεν εργάζεται πια ως μάγειρας, ζει από τη μουσική του. Ο «Νέγρος», aka Black Morris, όμως, επιμένει ελληνικά και δηλώνει «τραμπέτης». Ρεμπέτης της τραπ δηλαδή. 

Πρωταγωνιστές - Τραπ: παγίδα ή ελπίδα;

Ghetto Queen: Η τραπ θα πουν όλοι είναι αντρική υπόθεση. Η Ghetto Queen όμως διαφωνεί. Μικρή της άρεσε να παίζει με τις φιγούρες του Spiderman και του Superman και όχι με κούκλες και σήμερα ο αγαπημένος στίχος της είναι: «Είμαι διπρόσωπη, μη με τεστάρεις, δεν είναι δύο, είναι δεκάδες». 

Στην εκπομπή μιλούν και τέσσερις κολλητοί του Mad clip

Πρωταγωνιστές - Τραπ: παγίδα ή ελπίδα;

Στην πλατεία των Σουρμένων στα νότια, συναντήθηκαν οι φίλοι του Mad Clip: Strat, Mike, Con The G, dj Stephan. Και θυμήθηκαν τον ωραίο Πίτ τον άνθρωπο που τους έκανε να γελάνε, την μεγάλη καρδιά που δεν ξέκοψε από τις πλατείες μόλις έβγαλε φράγκα, τον φίλο που τους έλεγε να μην οδηγούν όταν πίνουν.  «Δεν θα βγει άλλος σαν αυτόν», λένε κρατώντας με δυσκολία τα δάκρυα τους.  

Πρωταγωνιστές - Τραπ: παγίδα ή ελπίδα;

«Πρωταγωνιστές», Πέμπτη 25 Νοεμβρίου στις 00:30.