Ο Σερ Ροντ Στιούαρτ, ένας από τους διασημότερους τραγουδιστές στον κόσμο, κάλεσε τις αρχές να εκπαιδεύσουν τους άνδρες σχετικά με την εμμηνόπαυση και το τί περνούν οι γυναίκες στη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ο 76χρονος είδε τη σύζυγό του Πένι Λάνκαστερ να μάχεται με βαριά συμπτώματα.

Μιλώντας στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ITV, είπε: «Θα ήταν ένα πολύ καλό βήμα προκειμένου να βοηθήσει τους συζύγους και τους συντρόφους να αντιληφθούν τα συμπτώματα» και συνέχισε: «Έψαξα και ξανά και ξανά στο Google όσο περνούσε η σύζυγός μου απ’ αυτό το στάδιο. Ήταν σε εύθραυστη κατάσταση. Κι έπρεπε να ακούσω πολύ και να μάθω πολλά και να είμαι προετοιμασμένος να αρχίσουν να πετάγονται τηγάνια στην κουζίνα. Στην πραγματικότητα ήταν λίγο τρομακτικό γιατί αυτός ο άνθρωπος δεν ήταν εκείνος που εγώ παντρεύτηκα». Συμπλήρωσε πως αυτός είναι ο λόγος που οι άνδρες πρέπει να «κατανοήσουν περισσότερα γι’ αυτή τη φάση στη ζωή μιας γυναίκας και να προχωρήσουν από κοινού. Πρέπει να εκπαιδευτούμε», ανέφερε και πρόσθεσε: «Κάποιοι άνδρες πρέπει να μάθουμε και να κάνουμε αυτές τις συζητήσεις άμεσα».

Η σύζυγός του Πένι Λάνκαστερ, 50 ετών, παρουσιάστρια και μοντέλο συμμετέχει σε εκστρατεία προκειμένου να καταργηθεί η συνταγογράφηση ορμονών που βοηθούν να μειωθούν ή και να εξαλειφθούν τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. «Το πιθανότερο είναι πως αν ένας άνδρας αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα υγείας στα 50 του, το οποίο θα τον προκαλούσε σωματικά και ψυχολογικά, θα έβρισκε κάποια αγωγή που θα τον βοηθούσε χωρίς να χρειάζεται συνταγή γιατρού», τόνισε χαρακτηριστικά η Λάνκαστερ. Τόσο η ίδια όσο και ο Στιούαρτ εξήγησαν στη συνέντευξή τους στο τηλεοπτικό δίκτυο πως τα συμπτώματα που αντιμετώπιζε δημιούργησαν προβλήματα στο γάμο τους. «Πολλά ζευγάρια χωρίζουν εξαιτίας αυτού. Οι γυναίκες σε αρκετές περιπτώσεις χρειάζεται ν’ αφήσουν τις δουλειές τους και συνήθως η απάντηση των γιατρών είναι να δώσουν αντικαταθλιπτικά».