Στο χθεσινό επεισόδιο της «Γης της ελιάς» ο Στέφανος και η Μυρτάλη συναντιούνται τυχαία και τα συναισθήματα κυριαρχούν για άλλη μια φορά. Η Ιουλία συναντά τον αστυνόμο Κουράκο, στο αστυνομικό τμήμα, κανονίζουν να επισκεφθούν κάποια στιγμή τους στάβλους για να του δείξει τα άλογα της οικογένειας Βρεττάκου. Ο ντεντέκτιβ αποκαλύπτει στον Δημήτρη ποια είναι η πραγματική σχέση της Αθηνάς με τη Μαρία Αναγνώστου. Ο Αλέξης παραμένει άφαντος και η Μαργαρίτα είναι σίγουρη πως έχει αυτοκτονήσει. Ο Κωνσταντίνος επισπεύδει την εξέταση DNA, καθώς ο Ισίδωρος αγωνιά να μάθει αν η Αντιγόνη είναι κόρη του. Ο Ανέστης παρακαλάει την Ευτυχία να βρεθούν μόνοι τους κι αυτή δείχνει να σκέφτεται σοβαρά την πρότασή του. Ο Λυκούργος βρίσκει, επιτέλους, τον αριθμό τού Ιάκωβου Βρεττάκου και τον παίρνει τηλέφωνο. 

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς του Mega, στη «Γη της ελιάς» στις 21:00 θα δούμε πως:

Η Μυρτάλη εξιστορεί στην Αντιγόνη την οικογενειακή τραγωδία πίσω από την εξαφάνιση του Ιάκωβου Βρεττάκου, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο πέθανε ο γιος του, ο Σταύρος. Η Χάιδω πείθεται για την αθωότητα του Νικόλα και το μίσος της για τον Στάθη ξαναφουντώνει. Η Ελένη κι ο Στέφανος αρχίζουν να γνωρίζονται καλύτερα, ενώ η Αρετή ενθουσιάζεται με την προοπτική αυτής της σχέσης. Η Ιουλία με την Μυρτάλη ταξιδεύουν στην Αθήνα με σκοπό να συναντήσουν τον ντετέκτιβ που είχε προσλάβει ο Ιπποκράτης για να παρακολουθήσει την Αθηνά. Η Άννα εξομολογείται στον Δημήτρη πως δεν έμεινε ποτέ έγκυος κι ότι όλο ήταν ένα κόλπο για να του πάρει λεφτά.

Ο Στέφανος Κυριακίδης μπαίνει στη σειρά

Μια νέα άφιξη στη «Γη της ελιάς» θα παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της σειράς. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στην πρωινή εκπομπή «Πάμε Δανάη» το πρωί της Τρίτης, σύντομα θα εμφανιστεί στη Μάνη ο Ιάκωβος Βρεττάκος. Τον ήρωα θα ενσαρκώσει ο καταξιωμένος ηθοποιός Στέφανος Κυριακίδης.

Ποιος είναι ο Ιάκωβος Βρεττάκος;

Πρόκειται για τον μεσαίο από τους αδελφούς Βρεττάκου. Πριν από χρόνια εξαργύρωσε την περιουσία του και έφυγε από τη Μάνη, ρίχνοντας μαύρη πέτρα πίσω του. Κανένας έκτοτε δεν γνωρίζει αν ζει ή έχει πεθάνει. Σύντομα, όμως, θα μάθουμε ότι βρισκόταν στην Ισπανία και θα τον δούμε να επιστρέφει στη Μάνη… για να. Η πρώτη του συνάντηση, έπειτα από 20 χρόνια, θα γίνει με τον φίλο του τον Λυκούργο (Γιώργος Παρτσαλάκης). Η πιο συγκινητική στιγμή, όμως, θα είναι όταν ξαναβρεθεί με την αδελφή του, την Ιουλία.