Οι «Πρωινοί Τύποι» του Ant1 επιστρέφουν στον τηλεοπτικό αέρα σε λίγες ώρες και συγκεκριμένα αύριο, Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου στις 07:00. Ανανεωμένοι, εμπλουτισμένοι αλλά και… μεγαλύτεροι θα πουν την πρώτη καλημέρα στο κοινό.

Από την Σοφία Πελεκάνου

Η εκπομπή των Νίκου Ρογκάκου και Παναγιώτη Στάθη, οι οποίοι έχουν στο πλευρό τους την Ηρώ Ράντου, αυτή την σεζόν θα είναι πεντάωρη ενώ η δημοσιογραφική ομάδα έχει ενισχυθεί με την Ντόρα Κουτροκόη και τον Αντώνη Φουρλή.

Από τις 07:00 έως και τις 09:50 ο Νίκος Ρογκάκος με τον Παναγιώτη Στάθη και την Ηρώ Ράντου θα ενημερώνουν τους τηλεθεατές για την ατζέντα της ημέρας ενώ στις 09:50 θα δίνουν την δημοσιογραφική σκυτάλη στους Ντόρα Κουτροκόη και Αντώνη Φουρλή.

Η δημοσιογραφική ομάδα των «Πρωινών Τύπων» λίγο πριν πουν την πρώτη καλημέρα της σεζόν στο τηλεοπτικό κοινό μίλησαν στο Newsbeast για το «μεγάλωμα» της εκπομπής αλλά και για τον ανταγωνισμό σε αυτήν την ιδιαίτερη τηλεοπτική χρονιά.

– Οι Πρωινοί Τύποι… «μεγάλωσαν» και έγιναν πεντάωροι. Ποια ανάγκη οδήγησε σε αυτή την κίνηση;

Νίκος Ρογκάκος: Η ενημέρωση του κόσμου είναι πρώτιστη προτεραιότητα και για εμάς αλλά πολύ περισσότερο για τον Ant1. Η ζώνη έγινε 5ωρη και ο κόσμος θα μπορεί να έχει πλήρη, άμεση, πλουραλιστική και αντικειμενική ενημέρωση. Και όχι μόνο. Φέτος θα ασχοληθούμε ακόμη περισσότερο με τα θέματα που οι πολίτες μας προτείνουν. Μην ξεχνάτε ότι και εμείς είμαστε κομμάτι της κοινωνίας και πρέπει να αφουγκραζόμαστε τα ίδια μας «τα σπίτια».

Παναγιώτης Στάθης: Η διάθεση του σταθμού να επιμηκύνει το ζωντανό πρόγραμμα τα Σαββατοκύριακα, κάτι που είναι απολύτως προσαρμοσμένο στις ανάγκες του τηλεοπτικού κοινού. Άρα η μόνη ανάγκη που μπορεί να οδηγήσει σε αυτή την κίνηση, είναι η ανάγκη όλων μας για περισσότερη ενημέρωση και περισσότερη ψυχαγωγία.

Ηρώ Ράντου: Η ανάγκη για περισσότερη ενημέρωση τα Σαββατοκύριακα! Αυξήθηκαν οι ώρες προβολής της εκπομπής και πλέον θα είμαστε στον αέρα από τις 7 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, με δύο διαφορετικά ωστόσο σχήματα παρουσιαστών που θα διαδέχονται το ένα το άλλο. Είναι μια έξυπνη και καινοτόμα ιδέα που για πρώτη φορά δοκιμάζεται στην ελληνική τηλεόραση και πιστεύω ότι θα την «αγκαλιάσουν» οι φίλοι μας από το σπίτι.

– Από την καλοκαιρινή ενημέρωση στη μάχη του «Σαββατοκύριακου» σε μια χρονιά που φαίνεται πως θα είναι ιδιαίτερη και με μεγάλο ανταγωνισμό. Δεν σας τρομάζει αυτό;

Νίκος Ρογκάκος: Όταν κάνεις την δουλειά σου, με συνέπεια και μεράκι δεν σε φοβίζει τίποτα. Άλλωστε τα νούμερα τηλεθέασης επιβραβεύουν τις καλές δουλειές ! Συνηθίζω να λέω μία παροιμία που λέμε στην Μάνη: «Καλοχαιρέτα τον πεζό όταν καβαληκεύεις για να σε χαιρετά και αυτός όταν θα ξεπεζέψεις». Σεμνότητα και ταπεινότητα, αυτά λείπουν…

Παναγιώτης Στάθης: Γενικά είμαι κατά των μονοπωλίων άρα ο ανταγωνισμός είναι βασικό συστατικό της ελεύθερης αγοράς. Δεν με τρομάζει, αντίθετα με τροφοδοτεί με περισσότερη διάθεση να γινόμαστε κάθε μέρα και καλύτεροι. Γενικά, επίσης, θεωρώ τον ανταγωνισμό προωθητική και όχι ανασταλτική έννοια στη δουλειά.

Ηρώ Ράντου: Φέτος ο ανταγωνισμός είναι πράγματι μεγάλος, όμως φέτος και εμείς θα είμαστε ακόμα καλύτεροι! Θεωρώ πως έχουμε δώσει τα διαπιστευτήρια μας στους τηλεθεατές και πιστεύω πως για αρκετούς έχουμε γίνει μια ευχάριστη συνήθεια το Σαββατοκύριακο. Επομένως χωρίς φόβο, αλλά με πάθος, θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Με το ίδιο μεράκι και τον ίδιο ενθουσιασμό θα προσπαθήσουμε να ενημερώνουμε, να φιλοξενούμε όλες τις απόψεις και να κρατάμε συντροφιά σε όσους μας παρακολουθούν.

– Η Ντόρα Κουτροκόη και ο Αντώνης Φουρλής εντάσσονται στην εκπομπή. Τι τους εύχεστε;

Νίκος Ρογκάκος: Καλωσορίζω με μεγάλη χαρά τον Αντώνη και την Ντόρα, στην εκπομπή μας. Εύχομαι από καρδιάς τα καλύτερα και στους δύο και είμαι βέβαιος ότι θα σκίσουν και θα μας βοηθήσουν όσο λίγοι συνάδελφοι μπορούν. Η ενημερωτική ζώνη του Σαββατοκύριακου ενισχύεταικαι… «πετάει» φέτος! Αυτό είναι υπόσχεση!

Παναγιώτης Στάθης: Μιλούμε για δυο έμπειρους συναδέλφους, που έχουν όλα τα εχέγγυα για να πετύχουν. Εύχομαι τα καλύτερα και κυρίως να φτάσουν κάθε στόχο που θέτουν.

Ηρώ Ράντου: Τους ανοίγουμε μια τεράστια αγκαλιά και τους καλωσορίζουμε γιατί είναι δυο διαμάντια τόσο ως δημοσιογράφοι αλλά και ως άνθρωποι. Τους εύχομαι, λοιπόν, ολόψυχα δύναμη και επιτυχία από την πρώτη εκπομπή! Και ως ομάδα εύχομαι να προσφέρουμε σε κάθε εκπομπή την αξιοπιστία, το χιούμορ και την αλήθεια που έχει ανάγκη ο κόσμος. Και πιστεύω πως σύσσωμη η ομάδα μας και ενωμένη θα τα καταφέρει. Άλλωστε το ξέρετε πια! Στον Ant1, είμαστε ένα.

Έτοιμοι για δημιουργία η Ντόρα Κουτροκόη και ο Αντώνης Φουρλής

– Μπαίνετε σε μια καινούρια δημοσιογραφική παρέα και σε μία απαιτητική ζώνη της τηλεόρασης. Σας δημιουργεί άγχος αυτό;

Ντόρα Κουτροκόη: Έχω άγχος, φυσικά. Αλλά θέλω να πιστεύω ότι είναι το λεγόμενο δημιουργικό άγχος, αυτό που μας κρατάει πάντα σε εγρήγορση, ιδίως όταν κάνουμε καινούργια πράγματα και μπαίνουμε στην αφετηρία μιας νέας δημοσιογραφικής πορείας. Εκτιμώ πως όλες οι ζώνες της τηλεόρασης είναι απαιτητικές. Είτε είναι πρωί, είτε είναι βράδυ. Από εκεί και πέρα, είμαι σίγουρη πως με τον Αντώνη, θα κάνουμε ένα ενδιαφέρον δίδυμο, που θα συνδυάζει την σωστή ενημέρωση μέσα από μια πιο χαλαρή προσέγγιση και ματιά. Αλλά, όπως λένε και οι αθλητές, όλα θα φανούν μέσα στο γήπεδο, εν προκειμένω στο τηλεοπτικό πλατό.

Αντώνης Φουρλής: Πάντοτε είχα και θα έχω άγχος. Η πρόκληση που αντιμετωπίζω είναι να το μετατρέπω σε δημιουργικό άγχος. Μου αρέσει η λέξη «παρέα», τη βρίσκω πολύ σωστή για να περιγράψω αυτό που προσπαθούμε να δημιουργήσουμε, όμως το περιβάλλον του Ant1 ευνοεί και επιταχύνει τις συγκλίσεις. Είναι η πρώτη φορά που συνεργάζομαι με τη Ντόρα Κουτροκόη, ωστόσο η χημεία υπάρχει και ο Ανδρέας Μπούσιος, που θα κρατάει τη μπαγκέτα ως αρχισυντάκτης, είναι φίλος από τα παλιά και σίγουρα ικανός να γεννήσει φρέσκες ιδέες. Το ζητούμενο είναι να κάνουμε διαφορετική τηλεόραση, την τηλεόραση της επόμενης ημέρας, αυτό περιμένει από εμάς ο Κώστας Τσιακανίκας που μας εμπιστεύτηκε και το κανάλι που μας προσφέρει μία ακόμα ευκαιρία.

– Θα μπείτε στη διαδικασία να κοιτάξετε τα νούμερα τηλεθέασης μετά την πρεμιέρα;

Ντόρα Κουτροκόη: Εννοείται. Και τα συνολικά νούμερα θα δω, αλλά και πως πάνε καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπομπής σε σχέση με τη θεματολογία, τους καλεσμένους κλπ. Δεν υπάρχει, πιστέψτε με, ούτε ένας-μια δημοσιογράφος που να κάνει τηλεόραση και να μην βλέπει τα νούμερα. Καλώς ή κακώς, η πραγματικότητα είναι πως η τηλεθέαση αποτελεί τον δείκτη αποδοχής μιας εκπομπής από τον κόσμο. Αυτό, βεβαίως, δεν σημαίνει ότι θα κάνουμε τα πάντα για να προσελκύσουμε το κοινό, ούτε ότι θα ρίξουμε τον πήχη της ποιότητας. Θα λειτουργούμε με βάση συγκεκριμένες αρχές, με σεβασμό στους τηλεθεατές αλλά και στους κανόνες της δεοντολογίας.

Αντώνης Φουρλής: Είναι κι αυτό κομμάτι της δουλειάς – για να μην πω κομμάτι του τελετουργικού της τηλεόρασης. Κι ένας χρήσιμος οδηγός κάποτε, ώστε να προσαρμόζεσαι, να διορθώνεις ή ακόμα και να προσγειώνεσαι. Πρέπει όμως, εκτός από τα νούμερα της τηλεθέασης, να κοιτάζουμε ο ένας τον άλλο στα μάτια και να είμαστε απαιτητικοί από τον εαυτό μας. Ακόμα καλύτερη ενημέρωση, χωρίς συμβιβασμούς και χωρίς στερεότυπα για το ποιοι παρακολουθούν ή δεν παρακολουθούν τηλεόραση στην Ελλάδα. Θα μας παρακολουθούν περισσότεροι, εάν τους δώσουμε ένα καλό λόγο να μας παρακολουθήσουν.