Η πρώτη ζωντανή σύνδεση με το σπίτι του «Big Brother» πραγματοποιήθηκε και ο Χάρης Βαρθακούρης έδωσε πρώτα το λόγο στην Άννα Μαρία Ψυχαράκη να απευθυνθεί στο τηλεοπτικό κοινό.

Η δικηγόρος του σπιτιού είναι η μια εκ των τεσσάρων υποψηφίων προς αποχώρηση μετά την ποινή που της επιβλήθηκε από την παραγωγή του Big Brother εξαιτίας του ξεσπάσματος που είχε μέσα στην εβδομάδα και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να σπάσει την πόρτα του σπιτιού.

«Προχθές, ήθελα να φύγω. Πήγα να ανοίξω την πόρτα και δεν άνοιγε. Είπα να την σπάσω για να φύγω. Δεν ήταν σωστό. Αν με σταυρώσετε για μια φορά που έφτασα σε αυτήν την κατάσταση, τι να πω; Σταυρώστε με!» ανέφερε μεταξύ άλλων στην αρχή η Άννα Μαρία Ψυχαράκη και αναφέρθηκε στα περιστατικά που την έβγαλαν εκτός εαυτού.

Στην συνέχεια, ο Χάρης Βαρθακούρης έδωσε τον λόγο στον Παναγιώτη Βαρουξή ο οποίος επίσης είναι υποψήφιος προς αποχώρηση.

«Έχω την ανάγκη να πω μια συγγνώμη για τον τρόπο που αντέδρασα την προηγούμενη εβδομάδα. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη και από την Χριστίνα Ορφανίδου. Δεν αντέδρασα επειδή έφυγε η Χριστίνα. Έχω το πάθος να μείνω στο σπίτι γι’αυτό αντέδρασα έτσι» είπε ο Παναγιώτης Βαρουξής.

Η Χριστίνα Ορφανίδου η οποία εκείνη την στιγμή βρισκόταν στο πλατό του «Big Brother» αρκέστηκε να πει: «Τι να πω; Κάποια στιγμή θα πρέπει να μου την πει από κοντά και όχι δημόσια».

Ο Χάρης Βαρθακούρης έδωσε στην συνέχεια τον λόγο στην Σοφία Δανέζη η οποία είναι η τρίτη υποψήφια προς αποχώρηση.

«Η θέση, κάθε εβδομάδα είναι δύσκολη, για όλους τους παίκτες. Στεναχωριόμαστε όταν φεύγει κάποιος. Όσο είμαστε εδώ, να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και να κρατάμε τους τύπους. Όποιος φύγει, δεν σημαίνει ότι έχει κάνει κάποιο έγκλημα» ανέφερε μεταξύ άλλων η Σοφία Δανέζη.

Τελευταίος μίλησε ο Χρήστος Βαρουξής ο οποίος είναι ο τέταρτος υποψήφιος προς αποχώρηση ανέφερε: ««Διπλό άγχος. Τέλεια στρατηγική που είμαστε και οι δυο υποψήφιοι. Έχω το θάρρος και το θράσος να λέω τη γνώμη μου. Στη ζωή μου δεν έχω χώρο και χρόνο για κακίες. Αν είναι η μέρα μου να αποχωρήσω, θα βγω, και θα κοιτάξω όλους στα μάτια και θα τους πω ότι αυτός είμαι».