Η 10η σεζόν του The Walking Dead ολοκληρώθηκε με καθυστέρηση αρκετών μηνών λόγω κορονοϊού, με το τελευταίο της επεισόδιο διάρκειας 44 λεπτών να δίνει απαντήσεις σε αρκετά ερωτήματα, να κλείνει μέτωπα, αλλά και να δημιουργεί απορίες. Το lordoftheseries.gr προχωρά σε μια ανασκόπηση των όσων είδαν οι οπαδοί της σειράς, ενώ δίνει τον τόνο για όσα ίσως δούμε την 11η και τελευταία σεζόν.

Λίγο καιρό μετά τους θανάτους στους πασσάλους από τους Whisperers, το γκρουπ προσπαθεί να βρει την ηρεμία του και μαζεύει τα «κομμάτια» του. Όλοι οι χαρακτήρες ζουν υπό τον φόβο της εχθρικής ομάδας και πάντοτε προσέχουν κάθε τους κίνηση.

Στην Alexandria έχει φτάσει ο νέος γιατρός, Dante, που σε κάθε του αλληλεπίδραση με τον Siddiq, για κάποιον ανεξήγητο λόγο τον κάνει να νιώθει πολύ άβολα. Αυτό συμβαίνει καθώς ο Dante είναι κατάσκοπος των Whisperers και έχει έρθει σε επαφή στο παρελθόν με τον Siddiq. Στο τέλος και οι δυο τους βρίσκονται νεκροί…

Έτσι λοιπόν, η Alpha έχει ξεκινήσει έναν ψυχρό πόλεμο με την ομάδα, προσπαθώντας με κάθε ύπουλο τρόπο να την υπονομεύσει. Στο στρατόπεδο των Whsiperers επικρατεί αναμπουμπούλα, με την Gamma, το Νο3 της ομάδας, να απειλεί τη θέση του Beta και με τον Negan να αποτελεί το νέο τους μέλος. Τα κίνητρά του δεν είναι τα πλέον καλύτερα και ο στόχος του είναι ο θάνατος της Alpha και η λύτρωση του, κάτι το οποίο πετυχαίνει.

Η Carol βρίσκεται συνεχώς στην αναζήτηση εκδίκησης από την Alpha, κάτι που θέτει σε κίνδυνο τους υπόλοιπους, ο Daryl είναι πλέον ο άνθρωπος που παίρνει τις δύσκολες αποφάσεις και ο αρχηγός της ομάδας, ενώ η Michonne γρήγορα καταλαβαίνει πως ο Rick ίσως είναι ζωντανός και φεύγει για… άλλες πολιτείες προς αναζήτησή του.

Από τους «δεύτερους» χαρακτήρες δεν παίρνουμε πολλά πράγματα. Βλέπουμε λίγο τον Aaron να αναπτύσσει μια σχέση με την Gamma, τον Gabriel να παίρνει αποφάσεις στην Alexandria και την Yumiko να αφήνει υποσχέσεις ως χαρακτήρας. Ωστόσο, ξεχάσαμε την Rosita, τον Alden, τη Magna, τον Ezekiel και πάει λέγοντας.

Στο τέλος, ο Beta μένει μόνος του να διοικεί έναν στρατό από Walkers και Whisperers, η ομάδα μένει στον δρόμο μετά την καταστροφή του Hilltop και τον κατακλυσμό της Alexandria από Walkers, όμως -όπως πάντα- βγαίνει νικήτρια στο τέλος. Την επιστροφή της κάνει η Maggie, ένας χαρακτήρας που είχε λείψει πολύ και σώζει την κατάσταση εκεί που πρέπει.

Η απειλή των Whisperers και του Beta εξαλείφεται, ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει χάρη στον Eugene και στην επικοινωνία του με ένα μέλος μιας άλλης πολύ σημαντικής κοινότητας και η σειρά πλέον οδεύει προς την ολοκλήρωση της με τα 24 επεισόδια της 11ης και τελευταίας σεζόν. Πριν από αυτά, θα δούμε έξι επεισόδια που θα ενώσουν τη 10η με την 11η σεζόν και θα μας λύσουν ορισμένες απορίες.

Η 10η σεζόν διαδέχθηκε μια πολύ καλή σεζόν και πήγε το ποιοτικό επίπεδο ένα σκαλί παραπάνω. Το εξαιρετικό πρώτο μισό, που ουσιαστικά είναι ένας ψυχρός πόλεμος μεταξύ των Whisperers και του γκρουπ, βάζει τις βάσεις για την ολοκλήρωση του πολέμου στο δεύτερο μισό, που έφερε την ολοκλήρωση της ιστορίας των εχθρών.

Επίσης, σκηνοθετικά υπήρξαν νέοι πειραματισμοί που μόνο καλό έκαναν. Το make up των Walkers κινήθηκε για άλλη μια φορά σε κορυφαίο επίπεδο, ενώ τα ειδικά εφέ ορισμένες φορές ήταν κατώτερα των περιστάσεων.

Ερμηνευτικά τη σεζόν ανεβάζουν η Samantha Morton, με την εκπληκτική της ερμηνεία ως Alpha, και -όπως πάντα- ο εξαιρετικός Jeffrey Dean Morgan στον ρόλο του Negan.

Η 10η σεζόν όμως είχε και ορισμένα αρνητικά. Η ιστορία της Carol, που απέκτησε ψυχολογικά προβλήματα μετά τον θάνατο του Henry και ήταν τόσο εμμονική για το θάνατο της Alpha, που έθετε σε κίνδυνο τις ζωές των φίλων της, κούρασε αρκετά. Επίσης, η σεζόν δεν προσέφερε κάποιον μεγάλο θάνατο πρωταγωνιστή ή ακόμα και δεύτερου χαρακτήρα, πλην Siddiq. Επίσης, όπως προαναφέρθηκε, αρκετοί χαρακτήρες «εξαφανίστηκαν», παρά την αναμονή για αρκετά πράγματα από αυτούς.

Κατά γενική ομολογία όμως, το The Walking Dead μετά από δύο-τρεις μέτριες σεζόν, έχει «αναστηθεί» και βαδίζει προς την 11η και τελευταία σεζόν με πολύ γερές βάσεις.