Κανονικά προβλήθηκε η εκπομπή «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη για το τραγικό ναυάγιο στο Φαρμακονήσι, παρά την εντολή της εισαγγελέως Αντιγόνης Σταμολέκα, να μη μεταδοθεί το ρεπορτάζ.

Το αιτιολογικό της παρέμβασης ήταν ότι θα παραβιαζόταν η μυστικότητα της ανάκρισης, εφόσον η εκπομπή αναφέρεται «σε διενεργηθείσες και σε μέλλουσες να διενεργηθούν ανακριτικές πράξεις» ή «εκθέτει περιστατικά και παρουσιάζει έγγραφα, απεικονίσεις οιουδήποτε είδους ή ακόμη και πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται με την υπόθεση και συνδράμουν στην εκτέλεση του ανακριτικού έργου καθ’ οιονδήποτε τρόπο, δεν πρέπει να μεταδοθεί μέχρις ότου περατωθεί η διεξαγόμενη κύρια ανάκριση».

Παρόλα αυτά, το Mega Chanel και ο Σταύρος Θεοδωράκης έκριναν ότι η εκπομπή θα έπρεπε να προβληθεί κανονικά, όπως και έγινε.

Άνθρωποι που είχαν κομβικό ρόλο στην υπόθεση του ναυαγίου στο Φαρμακονήσι απάντησαν μέσω της εκπομπής στα εξής βασικά ερωτήματα: Επιχειρήθηκε όντως επαναπροώθηση των μεταναστών; Ηταν η επιλογή της ρυμούλκησης του φονικού σκάφους η χειρότερη που μπορούσε να γίνει; Γιατί έχασαν τη ζωή τους 11 άνθρωποι;