H μετοχή του Netflix συνεχίζει να πέφτει μετά τις τρελές πτήσεις του πρώτου τετραμήνου του 2019, όταν ανέβηκε κατά 40%.

Λάδι στη φωτιά έριξε ένας μεγαλοαναλυτής της Wall Street όταν έριξε την εκτίμηση για την άνοδο της μετοχής από τα 515 δολάρια που ήταν στα 350! Σήμερα είναι στα 250 δολάρια.

Ο Jeff Wlodarczak της Pivotal Research δήλωσε πως η μετριοπαθέστερη εκτίμησή του είναι προϊόν αυτού που σκέφτονται όλοι, πως ο ανταγωνισμός για το Netflix γιγαντώνεται, τόσο με τα νέα προγράμματα του Amazon Prime Video, του HBO Max και του Hulu όσο και των καινούριων streaming υπηρεσιών Disney+ και Apple TV+.

Το Netflix πρέπει πλέον να δαπανά περισσότερα για να εξασφαλίζει το περιεχόμενο που φέρνει συνδρομητές και να διαχειριστεί το γεγονός ότι ο ανταγωνισμός ξοδεύει πια τεράστια ποσά για να διαφημιστεί.

«Απέναντι στην ομοβροντία της αυξανόμενης δαπάνης του κλάδου, εμείς πιστεύουμε πως η σωστή κίνηση για τη διοίκηση του Netflix είναι να αυξήσει σημαντικά τις δαπάνες της», δήλωσε ο αναλυτής σημειώνοντας πως τα περιθώρια στενεύουν για την παντοκρατορία του Netflix στον streaming κόσμο.

Ο Wlodarczak συνεχίζει ωστόσο να πιστεύει πως η μετοχή του Netflix θα πάρει κι άλλο ένα 37% στους επόμενους 12 μήνες.

Την ίδια ώρα, η Consumer Technology Association των ΗΠΑ δημοσίευσε την ετήσια έκθεσή της, υποδεικνύοντας πως ο κλάδος του streaming αναπτύσσεται τόσο γρήγορα που μπορεί να υποστηρίξει πολλαπλούς ανταγωνιστές. Το 2018, για παράδειγμα, ο τζίρος των streaming καναλιών άγγιξε τα 20,4 δισ. δολάρια, ενώ για φέτος οι προβλέψεις κάνουν λόγο για 26,1 δισ. και 32,3 δισ. το 2020.

Χώρος φαίνεται να υπάρχει για όλους και η μάχη θα δοθεί κυρίως για τη βασιλική θέση…