Η εξαφάνιση ενός έφηβου αγοριού από μια ήρεμη βιομηχανική πόλη στη Γερμανία θα φέρει στην επιφάνεια ένοχα μυστικά και σκοτεινά πράγματα, λες και ο χρόνος παίζει άσχημα παιχνίδια στους κατοίκους.

Φαινομενικά ασύνδετα και εξόχως παράξενα περιστατικά μοιάζουν να συνδέονται μεταξύ τους με αινιγματικούς τρόπους, εισάγοντάς μας σε ένα σύμπαν όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.

Αυτός είναι ο σκοτεινός κόσμος του «Dark», που κατάφερε να ξεχωρίσει μέσα στο πλούσιο τηλεοπτικό τοπίο και να κάνει όλους να το χαρακτηρίσουν ως ένα από τα καλύτερα δείγματα τηλεοπτικής επιστημονικής φαντασίας που είδαμε ποτέ.

Κι αυτό γιατί η σειρά απαιτεί συνεχώς την προσοχή μας, προσοχή σε κάθε μεγάλη ή μικρή λεπτομέρεια. Ακόμα καλύτερα, ο δεύτερος κύκλος ήταν απείρως πιο δυνατός από τον πρώτο, προοιωνίζοντας έναν τρίτο κύκλο σωστό διαμάντι. Ο οποίος τρίτος κύκλος εγκρίθηκε πρόσφατα από το Netflix και θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2020, κανένας λόγος ανησυχίας λοιπόν.

Το «Dark» αναμφίβολα δεν είναι για όλους και παρά την υψηλή του ποιότητα, δεν θα γίνει ποτέ φαινόμενο σαν το «Stranger Things», παρά το γεγονός ότι οι φαν της συγκεκριμένης σειράς ορκίζονται πως το λατρεύουν εξίσου.

Συνεχείς σεναριακές ανατροπές και ένα φιλάρεσκο παιχνίδι με τον χρόνο που μπορεί να κάνει τον εγκέφαλό σου να λιώσει κυριολεκτικά. Ρευστό φορμαλιστικά, το «Σκοτάδι» (ελληνικός τίτλος) ανήκει στο sci-fi, ένα sci-fi στα καλύτερά του, πατώντας ωστόσο γερά πάνω στο αστυνομικό θρίλερ και το δράμα.

Όσα συμβαίνουν στο Βίντεν, αυτός ο ιστός των μυστηρίων που περιπλέκει τις τύχες του κόσμου και απλώνεται πάνω σε τρεις γενιές ανθρώπων, θα σε κάνουν να κολλήσεις στην οθόνη σου λαχταρώντας λίγο περισσότερο «Dark»…

Ο δεύτερος κύκλος του έκανε πρεμιέρα στο Netflix πρόσφατα, τον Ιούνιο…