Τι συμβαίνει με την ιστορική εφημερίδα «Ναυτεμπορική»

Η αίτηση ειδικής εκκαθάρισης και η ανακοίνωση της εταιρείας


MEDIA
14:58
20/06/2019
Τι συμβαίνει με την ιστορική εφημερίδα «Ναυτεμπορική»
1
loading

Κρίσιμες ώρες για την ιστορική εφημερίδα «Ναυτεμπορική», καθώς η Eurobank κατέθεσε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αίτηση υπαγωγής της εταιρείας σε έκτακτη διαδικασία ειδικής διαχείρισης.

Η αίτηση θα εκδικαστεί τον Σεπτέμβριο και η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί στα τέλη του έτους, όταν θα οριστεί από το δικαστήριο ειδικός διαχειριστής.

H Eurobank είχε προ μηνών καταγγείλει τα δάνεια της επιχείρησης, ενώ ανησυχία έχουν προκαλέσει η εξελίξεις στους εργαζόμενους. Η διαπραγμάτευση της μετοχής της «Ναυτεμπορικής» στο Χρηματιστήριο Αθηνών έχει ανασταλεί λόγω μη δημοσίευσης των οικονομικών καταστάσεων για τη χρήση του 2017, ενώ το ίδιο ισχύει και για τη χρήση του 2018.

Απαντώντας στα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, η διοίκηση της «Ναυτεμπορικής» ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως δεν έχει λάβει μέχρι σήμερα γνώση περί κατάθεσης αίτησης για την υπαγωγή της εταιρίας σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης εν λειτουργία.

Όπως σημειώνει η εταιρία, «δεν έχει λάβει γνώση μέχρι και σήμερα αιτήσεως με την οποία να ζητείται η υπαγωγή της σε διαδικασία ειδικής διαχείρισης. Σημειωτέον ότι η εν λόγω αίτηση υποβάλλεται μόνον από πιστωτές, ήτοι χωρίς τη συμμετοχή της επιχείρησης και κοινοποιείται στην επιχείρηση δεκαπέντε (15) τουλάχιστον ημέρες πριν από την δικάσιμο».

Η «Ναυτεμπορική» σημειώνει ακόμη ότι «η εταιρία δεν έχει λάβει γνώση αιτήσεως για την λήψη προληπτικών μέτρων στο πλαίσιο υποβληθείσας αίτησης υπαγωγής σε διαδικασία ειδικής διαχείρισης».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
 1. avatar Sting

  Κρίμα γι' αυτήν την ιστορική εφημερίδα, χίλιες φορές κρίμα. Ας όψονται Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, Σαμαράς και Βενιζέλος που την οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση. Και τώρα θα έρθουν να μας σώσουν.
  Κρίμα γιατί ήταν από τις καλύτερες εφημερίδες του είδους και ζήσανε πολλές οικογένειες απ΄αυτήν όλα αυτά τα χρόνια.
  Κρίμα και για τους εργαζόμενους και ειδικά τους μεγαλύτερους από αυτούς που θα μείνουν μετέωροι σ΄ συτή τη δύσκολη συγκυρία.
  Θα τρίζουν τα κόκαλα του αείμνηστου Τζώρτζη που είχε δώσει και την ψυχή του γι΄αυτό το φύλλο.
  Κρίμα, κρίμα, κρίμα...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει