Η συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα την Τετάρτη, στον τηλεοπτικό σταθμό Open και την Έλλη Στάη έβγαλε ειδήσεις. Αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς…

Την επόμενη μέρα ωστόσο, όταν στο Μαξίμου παρέλαβαν τα νούμερα της τηλεθέασης, δεν ήταν αυτά που προσδοκούσαν. Η αλήθεια είναι πως περίμεναν κάτι περισσότερο από το 16%, αν και γνώριζαν από πριν τη δυναμική που έχει αναπτύξει το νέο κανάλι.

Στην απέναντι πλευρά, στο OPEN, υποστηρίζουν πως αυτό το νούμερο ήταν αρκετά καλό, καθώς το δελτίο κάνει μονοψήφια νούμερα αλλά το επιτελείο του πρωθυπουργού προσδοκούσε κάτι καλύτερο, καθώς είχαν συνηθίσει στα «τριαντάρια», όπως αυτά που έκανε η τελευταία συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον Alpha.

Παρ’ όλ’ αυτά, η άλλη όψη του νομίσματος είναι πως τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην Έλλη Στάη συζητήθηκαν, στήθηκαν πρωτοσέλιδα με τις δηλώσεις του και έγινε πολιτική κουβέντα πάνω σε αυτά. Γεγονός είναι πως ο πρωθυπουργός είχε διάθεση να απαντήσει στις ερωτήσεις και κάποιες από τις απαντήσεις που έδωσε, όπως για την ψήφο εμπιστοσύνης και για την προϋπόθεση για τις πρόωρες εκλογές, έβγαλαν ειδήσεις.

Οι ειδήσεις βγήκαν ακριβώς επειδή υπήρχαν οι ανάλογες ερωτήσεις αλλά και επειδή ο Αλέξης Τσίπρας είχε αποφασίσει να δώσει απαντήσεις. Και μάλλον αυτή η πλευρά της συνέντευξης «κέρδισε» την άλλη, την παραπονιάρα.