Με εκτενή ρεπορτάζ και δηλώσεις τα μέσα ενημέρωσης, ηλεκτρονικά και έντυπα, στην Κύπρο αναφέρονται στον θάνατο του πρώην προέδρου – γενικού διευθυντή του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, Ανδρέα Χριστοδουλίδη.

«Έφυγε ένας αγωνιστής και πρωτοπόρος των ΜΜΕ, ο οποίος αφήνει πίσω του σημαντικό έργο» γράφει η εφημερίδα «Αλήθεια» και χαρακτηρίζει τον Ανδρέα Χριστοδουλίδη «διαπρεπή Κύπριο δημοσιογράφο που ξεχώρισε και στην Ελλάδα». Επίσης, η εφημερίδα αφού αναφέρεται στο βιογραφικό του, εκφράζει τα συλλυπητήρια προς τη σύζυγο του Αστέρω, τους συγγενείς του, του συναδέλφους του και τους φίλους και συναγωνιστές του.

Η εφημερίδα «Πολίτης» με τίτλο «Καλό σου ταξίδι Ανδρέα !» γράφει ότι ο Ανδρέας Χριστοδουλίδης έφυγε λαβωμένος από τον καρκίνο, με τον οποίο έδωσε άνιση μάχη με αξιοπρέπεια, όπως ακριβώς έζησε όλη του τη ζωή. Ο δημοσιογράφος Μανώλης Καλατζής που συνεργάστηκε με τον Ανδρέα Χριστοδουλίδη στο «Ράδιο Σούπερ» της Λευκωσίας σημειώνει «αν κάποιος έπρεπε να χαρακτηρίσει μόνο με ένα από τα πολλά χαρίσματα του τον Ανδρέα Χριστοδουλίδη θα επέλεγε αυτό της ευγένειας. Έφυγε αθόρυβα, όπως αθόρυβα έζησε μια ζωή πάθους για τη δημοσιογραφία, την Κύπρο και την Ελλάδα».

Η εφημερίδα «Χαραυγή» γράφει ότι απεβίωσε ο δημοσιογράφος Ανδρέας Χριστοδουλίδης, αναφέρεται στο βιογραφικό του και δημοσιεύει τη γραπτή δήλωση συλλυπητηρίων του Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια.

Η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Έφυγε ο δάσκαλος της δημοσιογραφίας» γράφει ότι την τελευταία του πνοή άφησε χθες ο Ανδρέας Χριστοδουλίδης, πρύτανης της δημοσιογραφίας και σημαντικός αγωνιστής της δημοκρατίας επί δικτατορίας, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η εφημερίδα δημοσιεύει, επίσης, τη δήλωση του Προέδρου Χριστόφια και απόσπασμα συνέντευξης του Χριστοδουλίδη προς την εφημερίδα και στη δημοσιογράφο Αντιγόνη Δρουσιώτη, που δημοσιεύτηκε στις 5 Ιανουαρίου 2003. Στη συνέντευξη αυτή ο Α. Χριστουδουλίδης, άνοιξε την καρδιά του και αποκάλυψε άγνωστες λεπτομέρειες από μια δύσκολη φάση της ζωής του τότε που οδηγήθηκε στη φυλακή. Είχε πει συγκεκριμένα ότι «το 1970-71 πήγα φυλακή για μεταφορά εκρηκτικών. Ήμουν στη Δημοκρατική ‘Αμυνα υπεύθυνος για μεταφορά εκρηκτικών που θα έρχονταν από τη Σουηδία, θα περνούσαν στη Γερμανία και θα κατέληγαν στην Ελλάδα. Η αστυνομία του ΝΑΤΟ παρακολουθούσε όλους τους αντιστασιακούς. Με πήραν φυλακή στη Βόνη. Έγιναν διάφορες κινήσεις από τους αντιδικτατορικούς της εποχής, τον μακαρίτη Βάσο Μαθιόπουλο και άλλους, για να μας αφήσουν με πολιτικά μέσα».

Στην ίδια συνέντευξη, ο Ανδρέας Χριστοδουλίδης αποκάλυψε ότι «βρήκαν ένα δικαστή που ταλαιπωρήθηκε από τον Χίτλερ και έβγαλε μια απόφαση με την οποία ελευθερωθήκαμε. Η κατάσταση στη φυλακή ήταν τραγική. Διάβαζα και έγραφα. Τη μέρα που με άφησαν ελεύθερο συναντήθηκα με τον Βάσο Λυσσαρίδη και τον τότε πρέσβη της Κύπρου Τάσο Παναγίδη. Όπως καθόμασταν, μπήκε μέσα η ασφάλεια και με εισαγγελική εντολή ακύρωσε την απόφαση του δικαστή και με ξανασυνέλαβαν».

«Με πήραν στις φυλακές στην Κολωνία με το αιτιολογικό ότι ήμουν ύποπτος φυγής», είχε πει ο Ανδρέας Χριστοδουλίδης στη συνέντευξη. «Έμεινα», ανέφερε, «11 μήνες στη φυλακή και μου απαγόρευσαν να ξαναπάω εφ’ όρου ζωής στη Γερμανία. Αργότερα, με παρέμβαση του Γερμανού Πρέσβη στην Ελλάδα η απόφαση αυτή ακυρώθηκε το 1974 και έτσι ελεύθερα μπορώ να επισκέπτομαι τη Γερμανία».