Είναι αλήθεια ότι στη διάρκεια της τηλεοπτικής πορείας της έχει δεχθεί πολλές κριτικές. Πριν από την αρχή της φετινής σεζόν, το όνομά της «έπαιξε» σε πολλές εκπομπές, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι του χρόνου θα αναλάβει την ψυχαγωγική ζώνη του «Πρωινού ΑΝΤ1».

Η ίδια όμως η Ευγενία Μανωλίδου ξεκαθαρίζει στην «Espresso της Κυριακής» πως «η πρωινή ζώνη ή, αν θέλετε, ένα καθημερινό, τρίωρο, ζωντανό πρόγραμμα έχει τεράστιες απαιτήσεις, στις οποίες εγώ γνωρίζω πως δεν μπορώ να αντεπεξέλθω. Χρειάζεται πολλή δουλειά πριν και μετά την εκπομπή, η οποία συνδυάζεται με μεγάλη πίεση, την οποία εγώ δεν αντέχω. Εάν η τηλεόραση ήταν η επαγγελματική επιλογή μου εξ αρχής, πιθανόν και να το έκανα. Ομως, η επιλογή μου είναι και παραμένει διαφορετική».

– Φέτος, το πρώτο μισό της σεζόν απείχατε από την τηλεόραση και τώρα είστε στην κριτική επιτροπή του «Ελλάδα έχεις ταλέντο». Δεν θα θέλατε έναν πιο μεγάλο τηλεοπτικό ρόλο;

Σε όλη τη διάρκεια της μικρής τηλεοπτικής πορείας μου ποτέ δεν διεκδίκησα μικρούς ή μεγάλους ρόλους. Γι’ αυτό και πέρασα από όλες τις θέσεις, του παρουσιαστή, του κριτή και του διαγωνιζόμενου. Είμαι ικανοποιημένη, όταν αντεπεξέρχομαι επαρκώς στις ανάγκες του κάθε προγράμματος.

– Πώς περνάτε τώρα τον ελεύθερο χρόνο σας; Τι κάνετε, όταν δεν έχετε γύρισμα;
Ο ελεύθερος χρόνος μου εδώ και πολλά χρόνια είναι εξαιρετικά περιορισμένος. Τα γυρίσματα είναι μία φορά την εβδομάδα για τέσσερις με πέντε ώρες. Τον υπόλοιπο χρόνο τον περνώ με τη μουσική και την οικογένειά μου. Τα μεγαλύτερα παιδιά είναι στην εφηβεία και προσπαθώ να μη λείπω λεπτό από κοντά τους.

– Θα θέλατε να ασχοληθείτε και εσείς με την πολιτική, όπως ο σύζυγός σας;

Όχι, δεν θεωρώ ότι έχω τις ικανότητες που απαιτεί μια τέτοια θέση ευθύνης.

– Πάντως, έχετε πληρώσει την ενασχόλησή σας με τα κοινά. Πριν από τις εκλογές δεχθήκατε επίθεση ενώ ήσασταν με τον σύζυγό σας. Τι θα θέλατε να πείτε σε αυτούς που σας επιτέθηκαν;
Δεν ασχολούμαι εγώ με τα κοινά αλλά ο σύζυγός μου. Και κάνει εξαιρετική δουλειά. Η επίθεση ήταν οργανωμένη και γι’ αυτό καταγράφηκε κιόλας. Δεν έχουμε αντιμετωπίσει ποτέ βίαιη συμπεριφορά από πολίτες. Εξ ου και, όταν βγήκαμε από το εν λόγω ζαχαροπλαστείο, ο κόσμος που είχε μαζευτεί αγκάλιασε τον Αδωνη και είπαν «εμείς θα σε ψηφίσουμε μόνο και μόνο γι’ αυτό». Στα παιδιά που μας επιτέθηκαν τι να πω; Οι γονείς τους έπρεπε να έχουν πει…

– Φοβηθήκατε την ώρα της… επίθεσης;
Οχι, δεν φοβήθηκα καθόλου. Λίγο χυμό εκσφενδόνισαν από μεγάλη απόσταση και αυτό ήταν όλο! Ηταν από την αρχή τόσο ξεκάθαρο ότι αυτό έγινε για να το γράψει καλά-καλά το παιδί που κράταγε την κάμερα, που δεν έδωσα και μεγάλη σημασία. Λυπάμαι μόνο την ταραχή που πήρε ο ζαχαροπλάστης πασχαλιάτικα!

– Αν δεν ήσασταν σύζυγος πολιτικού, θα κατεβαίνατε σε διαμαρτυρίες;
Εγώ ήμουν ανέκαθεν υπέρ του διαλόγου και της εργασίας. Δεν νομίζω ότι αυτού του είδους η διαμαρτυρία έφερε ποτέ αποτελέσματα. Για να μην αναφερθώ στα βίαια επεισόδια που ακολουθούν τις διαμαρτυρίες αυτές, που έχουν ισοπεδώσει την πόλη μας…

– Ποιο είναι το «ταλέντο» του ΄Αδωνη Γεωργιάδη;
Ο Αδωνις είναι ένας εκπληκτικός άνθρωπος, που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να βοηθήσει αυτή τη χώρα να κάνει ένα βήμα μπροστά. Εχει και τις απαραίτητες γνώσεις και τις ικανότητες να το πράξει. Και γι’ αυτό τον πολεμούν τόσο πολύ.

– Τι ψηφίζει… τηλεοπτικά η Ευγενία Μανωλίδου; Ποιες εκπομπές δηλαδή της αρέσει να παρακολουθεί;
Πότε να δω τηλεόραση; Λίγο το πρωί για ενημέρωση, καμιά ταινία το βράδυ, εάν προλάβω, και ευλαβικά το «Ελλάδα έχεις ταλέντο»! Πάντα όμως έτσι ήμουν. Να φανταστείτε, όταν μου πρότειναν να συμμετάσχω στο πρόγραμμα πρόπερσι, δεν ήξερα καν περί τίνος επρόκειτο. Χρειάστηκε να δω DVD για να καταλάβω, παρ’ όλο που παιζόταν ήδη για δύο χρόνια.