Για τη συμμετοχή του στη σειρά «Ελεύθερος κι ωραίος» του ΑΝΤ1 που γυρίστηκε πριν από δύο χρόνια και προβλήθηκε φέτος από το κανάλι του Αμαρουσίου μίλησε ο Γιώργος Πυρπασόπουλος στο περιοδικό TiVo. Ο γνωστός ηθοποιός δεν έκρυψε την απογοήτευσή του από τον τρόπο με τον οποίο ο σταθμός χειρίστηκε τη σειρά, ενώ δε δίστασε να ρίξει τα «καρφιά» του στο κανάλι.

Το «Ελεύθερος και ωραίος» έβαλε τίτλους τέλους χθες. Τι σας έμεινε τελικά από το σήριαλ;
Μου έμεινε μία ταλαιπωρία γιατί γυρίστηκε πριν από δύο χρόνια και δεν παίχθηκε με συνέπεια όπως θα έπρεπε να παρουσιάζεται αλλά ό,τι και όπως να ’ναι μέσα στον προγραμματισμό του καναλιού.

Θεωρείτε δηλαδή ότι με έναν τρόπο θάφτηκε;
Δε θεωρώ ότι θάφτηκε επί τούτου, απλά από άγνοια των ανθρώπων του πώς χειρίζονται τα θέματα στο χώρο αυτό. Δεν ήταν συνεπείς ως προς το πώς πρέπει να προβάλλεται και προωθείται.

Αρχικώς όταν ξεκίνησαν τα πρώτα επεισόδια είχε βγει η φήμη ότι υπήρχε το ενδεχόμενο η σειρά να συνεχιστεί την επόμενη σεζόν με ένα καινούργιο κύκλο επεισοδίων. Ίσχυε καταρχάς ως γεγονός;
Όχι. Δεν είχαμε συζητήσει τίποτα.

Πολλοί είπαν ότι δεν έπιανε ακριβώς το στίγμα της εποχής υπό την έννοια ότι πια ζούμε σε μία σχεδόν χρεοκοπημένη χώρα, άρα ο ήρωας που κέρδιζε ένα εκατομμύριο ευρώ ίσως να λειτουργούσε διαφορετικά.
Είναι πολύ πιθανό. Όπως καταλαβαίνετε η σειρά δημιουργήθηκε δύο χρόνια πριν που η επικαιρότητα ήταν διαφορετική.

Είχατε μιλήσει κατά την διάρκεια αυτών των ετών για τον λόγο που η σειρά δεν έβγαινε στον αέρα;
Δεν είχαμε καμία ενημέρωση από κανέναν και για κανένα λόγο.

Είχατε πληρωθεί παρόλα αυτά;
Ναι ευτυχώς.

Σας ενοχλεί ότι έχουν ελαχιστοποιηθεί πια οι παραγωγές ελληνικών σειρών;
Από την τηλεόραση δεν έχω καμία προσδοκία. Πιστεύω ότι η τηλεόραση έχει τελειώσει πλέον στην Ελλάδα. Θα πρέπει με ένα τρόπο να ξαναγεννηθεί. Να κλείσει και να ξανανοίξει σε μηδενική βάση. Ίσως να ’ναι και το τελευταίο σίριαλ που κάνω από εδώ και πέρα. Προσωπικά θέλω να ασχοληθώ με το σινεμά και με το θέατρο.

Σας στεναχωρεί η κατάσταση που κυριαρχεί;
Η τηλεόραση πάντα με στεναχωρούσε λίγο γιατί δεν λειτουργούσε όπως θα έπρεπε. Είναι σε λάθος βάση. Πάντα υπήρχε απογοήτευση. Ότι και αν έκανες δεν υπήρχε μια ολοκληρωμένη χαρά. Πάντα προέκυπταν θέματα. Οπότε προτιμώ ν’ αλλάξει ριζικά για να ξεκινήσουν τα πράγματα σωστά.

Έχετε δοκιμαστεί καλλιτεχνικά στο εξωτερικό, αφού για μια περίοδο είχατε ζήσει στην Αγγλία. Σκεφτήκατε να φύγετε ξανά αυτό το διάστημα;
Ναι το σκέφτηκα. Όσο μπορώ να δουλεύω ακόμα στην Ελλάδα όμως, θέλω να είμαι εδώ.

Πιστεύετε ότι υπάρχει ελπίδα να αλλάξουν τα πράγματα;
Θέλω να πιστεύω ότι ακόμη υπάρχει ελπίδα…

Πηγή: entertv.gr