Το «Μπες στο κλίμα» με τον Πέτρο Κουμπλή, ταξιδεύει μέχρι την Αρτέμιδα το Σάββατο 21 Απριλίου στις 11.00 το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Εκεί επισκέπτεται τον Σταμάτη και την Εβίτα Ασλανίδου, ένα ζευγάρι που αποφάσισε να αλλάξει τρόπο ζωής εγκαταλείποντας τα Σεπόλια για την ηρεμία που τους προσφέρει η Αρτέμιδα. Ήταν τόσο μεγάλη μάλιστα η επιθυμία τους να μείνουν σε αυτό το σπίτι, που πήραν την απόφαση να εγκατασταθούν σε αυτό μόλις ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της τοιχοποιίας.

Το «Μπες στο κλίμα» άλλαξε την καθημερινότητα του ζευγαριού μονώνοντας το μεγαλύτερο μέρος της τοιχοποιίας. Μαζί με τον Σταμάτη – τεχνίτη στο επάγγελμα -που αφιέρωσε χρόνο και κόπο για να ολοκληρωθούν οι εργασίες, έκαναν μετατροπές τόσο στην μόνωση όσο και στην θέρμανση του κτιρίου, πετυχαίνοντας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Έτσι στήθηκε ένα καινούργιο ενεργειακό τζάκι στο σαλόνι, αντικαταστάθηκε ο παλαιός ηλιακός θερμοσίφωνας αλλά και οι παλιές ενεργοβόρες λάμπες του σπιτιού με καινούργιες εξοικονόμησης ενέργειας.

Η Εβίτα ανακύκλωσε με τον Πέτρο Κουμπλή συσκευασίες στους μπλε κάδους, μας ξενάγησε στο μικρό μποστάνι που διατηρεί η μητέρα της λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι ,ενώ ο Σταμάτης αποκαλύπτει την δική του ευρεσιτεχνία για εξοικονόμηση νερού από την χρήση του μπάνιου.

Σε αυτό το επεισόδιο περιλαμβάνονται οι εξής ενότητες: « Ψυτάλλεια – διαχείριση υδάτινων πόρων», «Άλσος της Αρτέμιδας – ένας νέος σκουπιδότοπος», οδοιπορικό της εκπομπής στον δήμο Πάτρας και μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη του διευθυντή της ΜΚΟ «Οργάνωση Γη» κ. Χρήστου Ζούρα, στην ενότητα της εκπομπής «Άνθρωποι». Και όπως πάντα, αποχαιρετούμε τους τηλεθεατές με ένα βίντεο οικολογικού ενδιαφέροντος που προσφέρει «τροφή για σκέψη».