Τέσσερις δημοσιογράφοι, ένας αστυνομικός και έξι ακόμα άτομα παραπέμπονται ενώπιον της δικαιοσύνης και είναι πιθανόν να βρεθούν αντιμέτωποι με κατηγορίες για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών στο δημοσιογραφικό όμιλο του Ρούπερτ Μέρντοκ.

Σύμφωνα με το βρετανό εισαγγελέα Κιρ Στάρμερ, η Σκότλαντ Γιαρντ διαβίβασε τους φακέλους έντεκα υπόπτων στη δικαιοσύνη.

Επίσης, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, συνολικά 43 άτομα που συνελήφθησαν στο πλαίσιο έρευνας για τις τηλεφωνικές υποκλοπές, τη διαφθορά δημοσίων λειτουργών και άλλες παράνομες πράξεις έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την αστυνομία, η εφημερίδα News of the World του ομίλου Μέρντοκ, υπέκλεπτε τη δεκαετία του 2000 τις τηλεφωνικές συνομιλίες 800 ανθρώπων, προσωπικοτήτων, μελών της βασιλικής οικογένειας, ηθοποιών και άλλων δημοσίων προσώπων.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο πρώην διευθυντής επικοινωνίας του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον και πρώην διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας, η οποία έκλεισε τον Ιούλιου του 2011, καθώς βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα μετά το σκάνδαλο. Παράλληλα αποζημιώθηκαν 50 θύματα των υποκλοπών.