Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού – Ηλεκτρονικού Τύπου η απόπειρα στοχοποίησης του μέλους του ΔΣ Πάνου Πικραμένου.

Η ΕΣΠΗΤ σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για ψευδή δημοσιεύματα και αναφορές στον Τύπο, ενώ το όνομα του μέλους της ΕΣΠΗΤ αναφερόταν και στην ταυτότητα του περιοδικού «Pronews» χωρίς να έχει υπάρξει συνεργάτης του, με αποτέλεσμα, όπως ο ίδιος κατήγγειλε, να δέχεται υβριστικά και επικριτικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ανακοίνωση της ΕΣΠΗΤ αναφέρει επίσης, ότι ενώ οι διαδικασίες για την αντιμετώπιση του περιστατικού βρίσκονταν σε εξέλιξη, λίγες μέρες αργότερα, ανυπόγραφο άρθρο της εφημερίδας «Μακεδονία» επιτέθηκε στον Π. Πικραμένο θίγοντας την προσωπική και επαγγελματική του τιμή. Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ ενημερώνει ότι ήδη έχουν κινηθεί οι νομικές διαδικασίες και δηλώνει ότι δεν θα ανεχτεί άδικες επιθέσεις εναντίον οποιουδήποτε συναδέλφου δημοσιογράφου, ιδιαίτερα εναντίον συνδικαλιστών οι οποίοι καταβάλλουν κάθε προσπάθεια, όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, ώστε να περισωθεί ό,τι είναι δυνατόν από τα κεκτημένα στον χώρο του Τύπου.