Έρευνα για οικονομική κακοδιαχείριση στην ΕΡΤ

Θα αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες της προσωρινής διαχειρίστριας της παλαιάς ΕΡΤ


MEDIA
18:06
26/07/2015
Έρευνα για οικονομική κακοδιαχείριση στην ΕΡΤ
2
loading

Να ερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για ατασθαλίες ύψους 26,1 εκατομμυρίων ευρώ της προσωρινής διαχειρίστριας της παλαιάς ΕΡΤ, Αφροδίτης Γουγά, αλλά και συνεργατών της, ζητεί με απόφαση του το Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Το δικαστήριο, μετά από προσφυγή της προσωρινής διοίκησης της ΕΡΤ, αντικατέστησε την κ. Γουγά και τοποθέτησε στη θέση της ως νέο διαχειριστή τον παλαιό διευθυντή της κρατικής τηλεόρασης Χαράλαμπο Παναγιωτόπουλος. Παράλληλα, όμως, διαβίβασε τη σχετική δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών με στόχο να ερευνηθεί η τυχόν ποινική ευθύνη της ειδικής διαχειρίστριας Αφροδίτης Γουγά ή άλλων αρμοδίων προσώπων για παράβαση καθήκοντος ή για άλλες πράξεις και παραλείψεις σχετικά με την καταβολή αμοιβών που δαπανήθηκαν σε βάρος της περιουσίας της ΕΡΤ.

Η δικαστική απόφαση (αρίθμ. 6457/2015) πιθανολογεί ότι από τον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών της ΕΡΤ  επί θητείας της κυρίας Γουγά προκλήθηκαν σοβαροί κίνδυνοι στην διαχείριση των οικονομικών πόρων της δημόσιας τηλεόρασης, που ανέρχονται περίπου στα 26.100.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι στη Δικαιοσύνη είχε προσφύγει η προσωρινή διοίκηση της ΕΡΤ η οποία έχει διοριστεί από το Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου και εκπροσωπείται από τον Ιωάννη Καρακώστα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Τζιφρας

    Δημευση περιουσιας, αγνωστες λεξεις για την Ελληνικη δικαιοσυνη.

    ΥΓ.Tι θα γινει με την καινουργια ΕΡΤ, θα ανεβασει καμια ειδηση απο το κουλουρι?

  2. avatar Ευσταθίου

    Αμην και πότε... απαιτείται Νέμεσις στην ΕΡΤ. Να ξεβρωμίσει το κακό μια για πάντα. Θα το κάνουν ;;; Έχουν την πολιτική βούληση ή μάς παραμυθιάζουν και αυτοί ;;;;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει