Στο πλευρό των συναδέλφων του ηθοποιών που πρωταγωνιστούν στις σειρές «Έρωτας Φυγάς» και «Μετά τη φωτιά» στέκεται ο Μάριος Αθανασίου. Ο ηθοποιός δημοσίευσε ένα βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram στο οποίο τονίζει πως «το να ενημερώνονται οι εργαζόμενοι μια μέρα πριν ότι την επόμενη δεν θα έρθουν στην δουλειά τους είναι σκληρό και αντεπαγγελματικό».

Μεταξύ άλλων, ο Μάριος Αθανασίου, στο βίντεο που δημοσίευσε ακούγεται να λέει:

«Κάνω αυτό το βιντεάκι για να καταλάβετε ότι εμείς οι ηθοποιοί μπορεί να είμαστε αναλώσιμοι, όπως φαίνεται, μπορεί να βλέπετε την πιο ιλουστρασιόν εκδοχή μας. Υπάρχει και μία άλλη πλευρά που δεν είναι όμορφη, όπως το περιστατικό που συνέβη στα παιδιά του σήριαλ “Μετά τη Φωτιά” του Ant1, αναφέρομαι και στους ηθοποιούς και στους τεχνικούς. Δεν ξέρω εάν ευθύνεται η παραγωγή ή το κανάλι και δεν με ενδιαφέρει να σχολιάσω αυτό.

Το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι απολύθηκαν και ότι οι άνθρωποι αυτοί ενημερώθηκαν μέσα σε μία ημέρα ότι απολύονται και ότι την επόμενη δεν θα βρίσκονται στην εργασία τους είναι σκληρό, αντιεπαγγελματικό και απαράδεκτο να το ζεις, γιατί το έχω ζήσει όπως και πολλοί άνθρωποι.

Πιστεύω ότι θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, να είχε γίνει με πιο μαλακό τρόπο, έτσι όφειλε να γίνει σε σεβασμό στους εργαζόμενους. Είμαστε μικρός χώρος και όλοι γνωριζόμαστε. Ελπίζω και εύχομαι όποιος έχει την ευθύνη να μπορέσει να δημιουργήσει ένα δίχτυ ασφαλείας.

Γνωρίζουν τα παιδιά ότι είμαστε δίπλα τους. Αυτό είναι δεδομένο, αν και γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να προσφέρουμε πρακτικά κάτι. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι υπάρχει έλλειψη του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Η έλλειψη ενός δυνατού σωματείου… Είχαμε χρόνια αυτή την ανάγκη ως καλλιτέχνες και αποδεικνύεται αυτή τη στιγμή πολύ έντονα. Το πρόβλημα δεν είναι το Σωματείο. Η ανάγκη που έχουμε είναι τα σωστά Σωματεία. Η δυνατόν ακομμάτιστα. Αυτή είναι ανάγκη όλων των εργαζομένων της κοινωνίας.

Πραγματικά λυπάμαι πάρα πολύ. Παιδιά, κουράγιο. Είμαστε μαζί σας».

Υπενθυμίζεται πως οι πρωταγωνιστές της σειράς του Ant1 «Μετά τη φωτιά» ενημερώθηκαν ανήμερα της Πρωτοχρονιάς πως η σειρά παύεται από το πρόγραμμα του σταθμού καθώς υπήρξε διαμάχη ανάμεσα στου κανάλι και την εταιρεία παραγωγής.

Σε ότι αφορά την σειρά «Έρωτας Φυγάς» του Open σταμάτησε από το πρόγραμμα του σταθμού και αναζητείται η νέα τηλεοπτική του στέγη με τους πρωταγωνιστές να βρίσκονται σε ανασφάλεια για το επαγγελματικό τους μέλλον.