Ο ηρωισμός της Αμαλίας συγκινεί βαθιά τον Ισίδωρο. Την ίδια ώρα, οι συγχωριανοί της δεν μπορούν να εξηγήσουν τον αλτρουισμό της.

Αναλυτικά όσα θα δούμε απόψε στις 21:00 στην επιτυχημένη δραματική σειρά του Mega «Η γη της ελιάς»: Η Αμαλία μεταφέρεται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση και ο Ισίδωρος βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό της. Όλο το χωριό απορεί με την πράξη αυτοθυσίας της, ενώ ο Μάνος αρχίζει να πιστεύει πως αυτή η γυναίκα αγαπάει αληθινά τον πατέρα του. Η Μαρίνα εξακολουθεί να κρατά αποστάσεις από τον Μάνο, παρά τις διαβεβαιώσεις της Ιουλίας πως δεν συμβαίνει τίποτα ανάμεσα σε εκείνον και την Αφροδίτη. Παράλληλα, ο Χρήστος κάνει τη μεγάλη ανατροπή και ζητά από την Αφροδίτη να είναι μαζί, σε μία κανονική σχέση.

Η στενή παρέα της Αντωνίας και της Αρετής δεν αργεί να παρεξηγηθεί, και η Χρυσούλα αρχίζει να διαδίδει φήμες. Η Δήμητρα νιώθει πως ο Κουράκος τής φέρεται διαφορετικά στην υπηρεσία και του το επισημαίνει για να μην τραβήξουν τα βλέμματα πάνω τους. Η φροντίδα που παρέχει η Αναστασία στον Αποστόλη τούς φέρνει πιο κοντά. Κι ενώ όλοι στο νοσοκομείο περιμένουν ένα ευχάριστο νέο, η υγεία της Αμαλίας επιδεινώνεται.