Η νίκη του πρώτου εκλογικού γύρου του ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στον Στέφανο Κασσελάκη. Μάλιστα, χιλιάδες κόσμου έσπευσαν στα εκλογικά κέντρα που είχαν στηθεί από το κόμμα, προκειμένου να ψηφίσουν έναν από τους τέσσερις υποψηφίους, με τη συμμετοχή να ξεπερνά κάθε προσδοκία.

Μέσα σε 20 μέρες, ο Στέφανος Κασσελάκης κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από το 40% των ψήφων, κάτι το οποίο σχολιάστηκε εκτενώς από τις εκπομπές. Επιπλέον, η αύξηση στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν μια από τις καταστάσεις που τράβηξε το ενδιαφέρον των σχολιαστών.

Στην εκπομπή «Σήμερα» με τον Δημήτρη Οικονόμου και τον Άκη Παυλόπουλο βρέθηκαν οι Άρης Πορτοσάλτε, Βαγγέλης Παπαδημητρίου και Δημήτρης Τσιόρδας, προκειμένου να σχολιάσουν την επόμενη μέρα από τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, όταν η συζήτηση πήγε στα μέλη που ψήφισαν στις εκλογές του κόμματος, ο Δημήτρης Οικονόμου προέβη σε μια άστοχη παρομοίωση.

«Αυτοί οι 150.000 δυσαρεστημένοι είναι με την κυβέρνηση έτσι και αλλιώς. Κανένα μήνυμα δεν είναι. Αυτοί οι άνθρωποι πήγαν να αναστήσουν το κόμμα τους. Απολύτως κανένα μήνυμα. Αυτοί οι άνθρωποι ψήφισαν Μητσοτάκη και δυσαρεστήθηκαν;», αναρωτήθηκε ο Δημήτρης Οικονόμου.

Τότε, ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Παπαδημητρίου αναφέρθηκε στα 43.000 νέα μέλη, με τον παρουσιαστή να απαντά «ε και; Ο Κασσελάκης τους ξεσήκωσε αυτούς. Ποιος τους ξεσήκωσε ο Μητσοτάκης; Δυσαρεστήθηκαν με τον Μητσοτάκη που έκανε παροχές στη Θεσσαλονίκη;».

«Στέλνουν μήνυμα πως θέλουμε μία ισχυρή Αξιωματική Αντιπολίτευση;», ρώτησε, τότε, ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου.

Εκείνη τη στιγμή, ο Δημήτρης Οικονόμου απάντησε με μια άστοχη παρομοίωση του κόμματος με τα νεκρά ζώα που πνίγηκαν από τη νεροποντή στη Θεσσαλία. Συγκεκριμένα, ο ίδιος είπε:

«Όχι, στέλνουν μήνυμα ανασύνταξης του κόμματός τους, το οποίο ήταν ψοφίμι. Ήταν σαν τα ψοφίμια στον κάμπο της Θεσσαλίας ο ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη, και αναστήθηκε. Δεν ήταν μήνυμα στην κυβέρνηση. Αυτό είναι το ψοφίμι που επέπλεε και κάποιος το τράβηξε στη ζωή, ο οποίος είναι ο Κασσελάκης. Αυτό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα! Τι μήνυμα θα στείλουν αυτοί στον Μητσοτάκη; Σε μία εσωκομματική διαδικασία τι μήνυμα να στείλεις;».

Δείτε το στιγμιότυπο στο 15:00: