Για πρώτη φορά, η Ναταλία Γερμανού εξομολογήθηκε μια άγνωστη μέχρι τώρα ιστορία, που αφορούσε τον θείο της, Λεό Ραπίτη. Η παρουσιάστρια παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Antivirus και τον Βασίλη Θανόπουλο και αναφέρθηκε στην τραγική ιστορία του θείου της.

«Πότε η Ναταλία Γερμανού αρχίζει και αντιλαμβάνεται την έννοια της “διαφορετικότητας” σε σχέση με τη σεξουαλικότητα;» ρωτήθηκε η Ναταλία Γερμανού.

«Είναι κάτι που αναφέρω για πρώτη φορά. Ήμουν περίπου 7 ετών και θυμάμαι τη μαμά μου να συζητά με τη γιαγιά μου, για τον θείο μου – τον πολύ γνωστό συνθέτη – Λεό Ραπίτη. Εγώ, δυστυχώς, δεν το είχα γνωρίσει από κοντά. Ήξερα ότι είχε φύγει από την Ελλάδα και ζούσε στην Αφρική, για λόγους που δεν μου ήταν σαφείς. Θυμάμαι να κρυφακούω την κουβέντα. Όταν κάποια στιγμή άκουσα ότι ο θείος μου αυτοκτόνησε, μπήκα στο δωμάτιο για να μάθω τι έγινε. Η γιαγιά μου προσπάθησε να μου εξηγήσει ότι είμαι ακόμη μικρή για να καταλάβω. Μετά, όμως, η μαμά μου της είπε ότι ίσως ήρθε η ώρα να μου μιλήσουν. Αφού αντάλλαξαν κάποια βλέμματα, μου είπαν πως: “ο θείος σου ζούσε στην Αφρική, γιατί αγαπούσε πολύ έναν άνθρωπο, έναν άλλον άνδρα“. Προσπάθησαν να μου το εξηγήσουν απλά. Μου είπαν ότι “όπως η γιαγιά αγάπησε πολύ τον παππού ή όπως η μαμά αγάπησε τον μπαμπά, έτσι και ο θείος σου αγάπησε έναν άνδρα”, ενώ στη συνέχεια μου είπαν ότι “και εσύ κάποια στιγμή θα αγαπήσεις έναν άνθρωπο, που μπορεί να μην είναι απαραίτητα ένα αγόρι, αλλά ένα κορίτσι”.

Εγώ, λόγω, ηλικίας δεν καταλάβαινα και πολλά και τους απάντησα: “μα, ήδη αγαπώ τις φίλες μου“. Ξανακάναμε την κουβέντα, όταν ήμουν 12, γιατί είχα απορίες σχετικά με τον θείο μου και ήθελα να καταλάβω. Μου εξήγησαν ότι ο θείος μου δεν άντεξε αυτό που του συνέβαινε στην Ελλάδα – που τον έδειχναν με το δάκτυλο, που τον έλεγαν “αδ…α”, που του έλεγαν “τι να το κάνουμε το ταλέντο σου στην Ελλάδα, αφού είσαι βρωμοα…ή” και αναγκάστηκε να φύγει για την Αφρική. Ούτε, όμως, εκεί άντεξε και όταν τον εγκατάλειψε ο εραστής του αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του. Από τότε, λοιπόν, τελείωσα εντελώς με τα ζητήματα αποδοχής.

Ο σπόρος, εξάλλου, είχε μπει από πολύ νωρίς. Για αυτό και πιστεύω, πώς τα πάντα έχουν να κάνουν με το σπίτι και με όσα μαθαίνεις σ΄αυτό. Μεγαλώνοντας, ποτέ δεν άκουσα κανέναν να χρησιμοποιεί ομοφοβικές λέξεις και εκφράσεις. Ούτε για αστείο. Άκουγα για ομοφυλόφιλα άτομα, όχι με κακοποιητικό τρόπο».