Ο ηθοποιός Κέβιν Σπέισι απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες στη δίκη του για σεξουαλική επίθεση στο Λονδίνο. Οι ένορκοι εξέδωσαν αθωωτικές αποφάσεις για εννέα κατηγορίες σεξουαλικών αδικημάτων που αφορούσαν τέσσερις άνδρες μεταξύ 2001 και 2013.

Ο 64χρονος βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός είχε αρνηθεί τις κατηγορίες και προηγουμένως είχε χαρακτηρίσει την υπόθεση εναντίον του «αδύναμη» και «πισώπλατη μαχαιριά». Ο Κέβιν Σπέισι, ο οποίος έχει και γενέθλια σήμερα, έκλαψε στο Southwark Crown Court, καθώς διαβάστηκαν οι αθώες ετυμηγορίες. Αφού άκουσε τις ετυμηγορίες, αγκάλιασε τη νομική του ομάδα και ευχαρίστησε το προσωπικό του δικαστηρίου.

Οι ένορκοι απάλλαξαν τον ηθοποιό από επτά κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης, μία κατηγορία πρόκλησης προσώπου σε σεξουαλική δραστηριότητα χωρίς συναίνεση και μία κατηγορία πρόκλησης προσώπου σε διεισδυτική σεξουαλική δραστηριότητα χωρίς συναίνεση.

Αφού συνεδρίασαν για 12 ώρες και 26 λεπτά, οι ένορκοι απέρριψαν τους ισχυρισμούς της κατηγορούσας αρχής ότι ο Σπέισι είχε πιάσει «επιθετικά» τρεις άνδρες από τα γεννητικά τους όργανα και ότι είχε προβεί σε σεξουαλική πράξη σε έναν άλλο άνδρα ενώ κοιμόταν στο διαμέρισμά του.

Υπό τις ερωτήσεις του δικηγόρου του Σπέισι, Πάτρικ Γκιμπς, οι καταγγέλλοντες είχαν όλοι αρνηθεί ότι είτε επεδίωκαν οικονομικό όφελος, είτε προσπαθούσαν να προωθήσουν την καριέρα τους είτε έδιναν ψευδείς καταθέσεις στους ενόρκους, σύμφωνα με το bbc.com.

Η δίκη στο Southwark Crown Court διήρκεσε σχεδόν τέσσερις εβδομάδες και κατέθεσαν πολλοί μάρτυρες, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του κ. Σπέισι. Στους μάρτυρες υπεράσπισης για τον Σπέισι συμπεριλαμβάνονταν ο Sir Elton John, ο οποίος εμφανίστηκε μέσω βιντεοκλήσης από το Μονακό, καθώς και ο σύζυγος του Sir Elton, David Furnish.

Τι έλεγαν οι εισαγγελείς για τον Σπέισι

Από την αρχή της δίκης, οι εισαγγελείς τον παρουσίασαν ως σεξουαλικό αρπακτικό που χρησιμοποιούσε την επιρροή του για να επιτίθεται σε νεαρούς άνδρες. Ο σταρ έλεγε ότι επρόκειτο για συναινετικές σχέσεις και ότι ορισμένες από τις κατηγορίες ήταν κατασκεύασμα της φαντασίας των εναγόντων.

Οι κατηγορίες αυτές σε βάρος του Σπέισι διατυπώθηκαν το 2017, στην αρχή του κινήματος #MeToo, όταν ο ηθοποιός βρισκόταν στο απόγειο της δόξας του και πρωταγωνιστούσε στην επιτυχημένη σειρά «House of Cards». Αμέσως αποπέμφθηκε από τη σειρά και από άλλα καλλιτεχνικά σχέδια στα οποία επρόκειτο να συμμετάσχει.