Ο Έλτον Τζον και ο σύζυγός του Ντέιβιντ Φέρνις κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη του Κέβιν Σπέισι. Οι δικηγόροι του Κέβιν Σπέισι επιστράτευσαν τη Δευτέρα τη βοήθεια ενός μεγάλου σταρ στη δίκη του για σεξουαλική επίθεση, καλώντας τον Έλτον Τζον και τον σύζυγό του Ντέιβιντ Φέρνις να θέσουν υπό αμφισβήτηση έναν από τους κατήγορούς του στο τέλος της υπεράσπισης.

Ο σερ Έλτον εμφανίστηκε για λίγο στο δικαστήριο του Λονδίνου μέσω βιντεοκλήσης από το Μονακό, αφού ο σύζυγός του κατέθεσε ότι ο Σπέισι δεν παρευρέθηκε στο ετήσιο πάρτι στο σπίτι τους στο Ουίνδσορ την ώρα που ο κατήγορος είπε ότι δέχθηκε επίθεση μέσα σε ένα αυτοκίνητο.

Ένα από τα φερόμενα ως θύματα είπε ότι πήγαινε με τον Σπέισι στην εκδήλωση με όνομα, «White Tie & Tiara Ball», το 2004 ή το 2005 όταν ο ηθοποιός του έπιασε τον καβάλο με τόση δύναμη που παραλίγο να βγει από το δρόμο. Ο Φέρνις υποστήριξε την κατάθεση του ίδιου του Σπέισι ότι η μόνη χρονιά που είχε παρευρεθεί στην εκδήλωση ήταν το 2001. Ο Φέρνις είπε ότι είχε εξετάσει φωτογραφίες που είχαν τραβηχτεί στο πάρτι από το 2001 έως το 2005 και ο Σπέισι εμφανιζόταν σε εικόνες μόνο εκείνη τη μία χρονιά. Είπε ότι όλοι οι καλεσμένοι φωτογραφίζονταν κάθε χρόνο.

Ο Φέρνις είπε ότι η εμφάνιση του Σπέισι ήταν μια έκπληξη και τη θυμόταν επειδή ήταν μεγάλη υπόθεση: «Ήταν ένας ηθοποιός που είχε κερδίσει Όσκαρ και υπήρχε πολύς θόρυβος και ενθουσιασμός που βρισκόταν στον χορό». Ο Έλτον Τζον δήλωσε ότι ο ηθοποιός πέρασε τη νύχτα στο σπίτι τους μετά την εκδήλωση. Επιβεβαίωσε επίσης ότι ο Σπέισι αγόρασε ένα Mini Cooper στη δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε εκείνο το βράδυ για το Ίδρυμα Elton John για το AIDS.

Το φερόμενο ως θύμα είπε ότι μπορεί να έκανε λάθος στη χρονιά, αλλά ότι δεν θα ξεχνούσε το περιστατικό γιατί του έκοψε την ανάσα και οδηγούσε και παραλίγο να τρακάρει το αυτοκίνητο. Ωστόσο, το χρονοδιάγραμμα, είναι σημαντικό, καθώς ο άνδρας κατέθεσε ότι ο Σπέισι τον παρενοχλούσε επί σειρά ετών, αρχής γενομένης από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, μεταδίδει η New York Post.

Ο Σπέισι είπε ότι αυτός και το φερόμενο θύμα ήταν φίλοι και είχαν κάποια ρομαντική επαφή και πως σεβόταν τις επιθυμίες του να μην προχωρήσει ποτέ η σχέση. Ο Φέρνις είπε ότι ήταν γνωστός με το φερόμενο ως θύμα και τον περιέγραψε ως «γοητευτικό», τον ίδιο όρο που χρησιμοποίησε ο Spacey για να τον περιγράψει. Ο βραβευμένος ηθοποιός μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με φυλάκιση εάν καταδικαστεί – αλλά ελπίζει σε μια επιστροφή στην καριέρα του εάν αθωωθεί.

Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει τέσσερις εβδομάδες.